Let's Dance tar knäcken på deltagarna

- 05/02/2011, 01:44 -
1 av 4

BERTIL ERICSON / SCANPIX

2 av 4

TV4

3 av 4

TV4

4 av 4

TV4

Danstävlingen sätter en enorm press på de tävlande, som inför fredagens veckofinal till och med har brutit ihop.

Let's Dance 2011 är nu inne i sin sjätte vecka, och den tuffa konkurrensen och tävlingsmomentet i programmet blir alltmer tydligt.

En som känner av den hårda pressen är artisten Jessica Andersson, som inför fredagsfinalen bröt ihop i tårar.

– Det ska vara så mycket glädje, och man ska kunna shaka loss. Jag kan inte, och det är skitjobbigt, sa Jessica innan sitt framträdande.

– Alla andra är toppen. När de dansar så ser det fantastiskt ut, men när jag gör det så ser det bara förjävligt ut, fortsätter hon.
 

Trots att artisten vid flera tillfällen ställt upp i Melodifestivalen och liknande tävlingar, så menar hon att dansprogrammet är annorlunda.

– Det är ett väldigt hårt klimat i Let's Dance. Inte mellan deltagarna, men tävlingen i sig är oerhört tuff. Det är hårda arbetsdagar, där man tränar sex timmar om dagen varje dag.

– Att lära sig alla danser varje lördag, när man har gått vidare från fredagsfinalen, är nog det som är allra jobbigast.
 

Juryns kritik bidrar

Men inte bara veckornas nya koreografier tär på schlagerstjärnan, utan även juryns stundtals kritiska ton bär en del av ansvaret.

– Det känns väldigt jobbigt när juryn ger kritik, och speciellt idag så blev allt extra tungt med de låga poängen. Vi har kämpat fruktansvärt hårt, så man blir låg av det, säger Jessica till Nyheter24 efter sändningen.

– Den här veckan har jag känt en enorm press på mig själv att bevisa vad jag kan. När det visar sig att jag inte kan leverera vad jag ska när vi väl tränar så blir jag så himla ledsen.

Hur hanterar man all press?

– Man gör inte det, och man bryter lätt ihop när allting känns övermäktigt. Jag vet inte hur man klarar av det här egentligen, men tack vare en bra partner och ett skönt gäng så går det, förklarar Jessica för Nyheter24.