Måndag 19 Apr
Stockholm

Pascalidou: "Har varit med om läskigare"

1 av 2
2 av 2

Alexandra Pascalidou berättar om kampen för att vara med i fredagens final.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Alexandra Pascalidou ligger i stenhård träning inför fredagens uppträdande i Let's Dance. Men under träningen i söndags gick något plötsligt fruktansvärt snett. Danspartnern Ludwig Jerkander missförstod henne och Pascalidou föll handlöst till golvet och skadade höften.

Hur mår du, efter omständigheterna?

– Jo, men gud, alltså jag mår ju bra, det krävs ju mycket mer för att jag ska tappa modet och humöret. Vi har inte kunnat träna alla inslag i vår koreografi inför fredagen, men annars känns det bra. Allt som inbegriper höften har exkluderats nu men jag hoppas att det går bra på fredag.

Det talades om att du fått en inre blödning?

– Jag fick en inre blödning, en inflammation. Personligen hade jag aldrig gått till en läkare med det här, jag har varit betydligt sjukare förut och varit med om läskigare saker. Men de i produktionen tyckte att jag borde göra det. Det är så mycket i livet som gör ont och vi lever egentligen ett lyxliv.

– Jag har ju till och med varit mordhotad förut och känt mig ensam, rädd och deppig och nu får man ont i höften för att man är ett klantarsel. Men engagemanget med det här har varit fantastiskt. Det här ska jag bekämpa med Voltaren!

Hur gick det på träningen idag?

– Sådär, men vi får lita på att det går, det är en grej  som är lite halsbrytande. Vi får se om det bär eller brister.

Hur tror du att det kommer att gå på fredag?

– Jag kommer att slutföra det här på fredag, adrenalin är en bra krycka. Men jag vill verkligen vara med på fredag, då blir det dubbelt upp och vi ska dansa två danser. Det vore en riktig utmaning. Swing plus tango. Tangon har jag lovat en vän i Argentina att jag måste dansa!

Du har tidigare sagt att det ställs orimliga krav på de kvinnliga deltagarna i tävlingen, men vad tror du om dina chanser att vinna hela rubbet?

– Nej men gud, jag vinner varenda fredag över mig själv, över mitt dåliga självförtroende och över min osäkerhet. Jag är en vinnare varenda fredag. Att jag har fått vara med så här långt är en stor seger, det om något är att vara en vinnare. Jag hade aldrig kunnat våga tro på att jag, med tanke på de förhållanden jag vuxit upp i, skulle få vara med i ett av Sveriges mest populära underhållningsprogram och bjuda tittarna på skön underhållning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela