Onsdag 21 Apr
Stockholm

Intervju24: Åsa Vesterlund

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Nyheter24:s Quetzala Blanco möter New York-frun Åsa Vesterlund.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Åsa Vesterlund

Namn: Åsa Vesterlund

Ålder: 36

Bor: Palm Beach, Florida

Aktuell: Med ett än så länge hemligt teveprojekt som "kanske inolverar jetplan".

Framtidsdrömmar: "Jag är lite sugen på att flytta till Texas och ha ett stort bälte. Jag skjuter med nio millimeter. Det är rätt kul."

Intressen: "Mina hundar och så naturligtvis shopping."

Favoritmärken: Det varierar ju lite grann. Just nu gillar jag Jimmy Choo och YSL för skor. För kläder är det Karen MIllen, Gucci och Panos.

Åsa bloggar dessutom på Finest. Läs hennes blogg här.

Klockan 05.30 ringer Åsa Vesterlunds väckarklocka i hemmet i Palm Beach, Florida. Innan hennes personlige tränare Ramses knackar på dörren klockan 06.10 har Åsa redan hunnit dricka tre koppar kaffe. Efter ett stenhårt fettförbränningspass så duschar Åsa, klär sig och åker till jobbet. Där hyr Åsa ut privata jetplan till superstjärnor och maffiamedlemmar eller de som kanske helt enkelt bara "behöver åka till Las Vegas".

– Jag sitter bara och nätshoppar. Sen har jag lunch i två timmar. Jag dricker alltid vin på lunchen och hittar alltid något jag måste shoppa. Jag har sagt upp mig flera gånger men det slutar bara med att jag får löneförhöjning. Det är väldigt stressigt för mig att jobba. Jag ska sluta klockan 17.00 men jag går vid 15.00. Så tränar jag på eftermiddagen, och eftersom jag inte lagar mat så hämtar jag hem något. Men min man gör jättegod lemon chicken, berättar Åsa Vesterlund.

"Jag shoppar för det är så fult med tomma spaces"

Åsas man heter Darrin Frye och är en amerikansk läkare som är specialiserad på hormoner, anti-aging och steroider. Bland hans klienter finns några av världens största sportstjärnor. Ibland är hela kliniken nerstängd för utomstående eftersom Frye ska ta emot en VIP-patient, och Åsa kan ibland inte ens nämna i sin blogg vilka hon äter middag med.

Åsa och Darrin gifte sig för tre år sedan och bor nu i Palm Beach i ett hus som snarare kan liknas vid ett palats. Och Åsa gillar inte tomma utrymmen.

– Senaste gången jag shoppade i Palm Beach så köpte jag skor från Valentino, Jimmy Choo och Christian Louboutin för 100 000 på Neiman Marcus. Jag shoppar mest för det ska vara snyggt i garderoben, det är så fult med tomma spaces, säger Åsa. 

"Jag vill vara totalt frusen – Jag vill bada i Botox!"

Har man läst Åsas blogg eller sett henne i Svenska New York-fruar så vet man att Åsa är svag för både Botox och fillers. Så kallade Botoxpartys hör till vanligheterna hemma hos Åsa, och hon låter bara sin make Darrin sköta injektionerna – annars känner hon sig otrogen.

– Jag gör Botox så ofta jag kan. Jag vill vara totalt frusen. I min perfekta värld så tar jag ett dopp i en pool fylld av Botox. Ja, jag vill vara totalt frusen. Många tror att jag gör det för att jag har dåligt självförtroende, men jag tycker bara att det är roligt, och det blir olika looker varje gång. Man blir som ett konstverk, säger Åsa med en sådan inlevelse att hela hennes ansikte lyser upp.

"En man ska öppna alla dörrar och bära alla tunga saker"

Åsa Vesterlund är ursprungligen från Piteå, dit hon i höstas gjorde en snabbvisit. Åsa var nervös eftersom hon hade sågat Foppa-toffeln och "de där hemska knickersbyxorna med tusen fickor". Men besöket gick bra, och nu är Åsa hemma i Sverige igen en vända. I Sverige har hon en del projekt på gång. Självklart är de hemliga, men det hintas om en teveshow som kanske har något att göra med det hon arbetar med nu – delvis att hyra ut privatjets.

– I Sverige får man inte vara för smal. Man ska vara så himla naturlig. Man får inte vara för rik. Man får inte ha för mycket saker. Man ska be om ursäkt jämt. Jag förstår inte det där. Antingen går man all the way eller så låter man bli, säger Åsa.

Är du feminist?

– Svenska kvinnor får skylla sig själva lite. De tjatar om att de ska jobba och tjäna sina egna pengar och sen blir de sura när männen inte vill betala för dem. Jag tycker att en man ska öppna alla dörrar och bära alla tunga saker, förklarar Åsa och kastar en blick på sin Louis Vuitton-väska bredvid sig.

"Jag sponsrar lågkonjukturen"

När Svenska New York-fruar började sändas i Sverige var det några av Åsas vänner som inte klarade av hennes framgång och bröt kontakten ("Men de var ju inga vänner anyway", påpekar Åsa). Åsa är medveten om att hennes glamourösa liv retar upp människor – och då försöker Åsa ändå tona ner det i sin blogg.

– Nu när jag var ute på Teatergrillen så åt jag mat för 12 000 kronor och drack skumpa för 50 000 kronor. Det är inte så att jag lägger upp kvittot i bloggen direkt. Men jag sponsrar lågkonjukturen just nu. Jag har bord nu i helgen igen så jag var tvungen att ringa och kolla att de hade fler Magnumflaskor!

Är du lycklig?

– Ja! Jag har aldrig varit lyckligare. Jag har ju cancer och ska opereras på tisdag. När jag träffade min man Darrin så var han skuldsatt, men vi trodde på någonting, satsade, hade lite tur och vi skapade och byggde upp något bra. Jag är en vanlig tjej och jag är jätteglad med hur jag ser ut. Jag är bara lugn och harmonisk och bra saker händer.

Saknar du någonting?

– Min man vill ha barn. Jag skulle vilja ha åtminstone en till hund. Men får jag barn vill jag helst ha en dotter, och blir det en kille så hoppas jag att han blir homosexuell så kan jag gå och shoppa med honom. Men man måste ju ha sex för att få barn och jag har ingen aning om hur det här ska gå till för jag och min man jobbar så mycket. Eller så blir man gravid och så blir det väl fettsugning direkt efteråt, haha.

Vad är den vanligaste missuppfattningen om dig?

– Jag tror att folk tror att jag och Darrin gifte oss för hans pengar. Om de fick veta att han var skuldsatt när vi träffades så skulle de inte vilja ha det svaret. Folk tror att man är bimbo och inte hänger med. Men en bimbo är ett bra ord, det är en bitch in training.

Kommentera
Kopiera länk
Dela