Måndag 27 Jun
Stockholm

Ullaredduon fast i tullen: "De sa att det var knark"

1 av 2
2 av 2

Ullaredduon Ola-Conny Wallgren, 47, och Morgan Karlsson, 37, stoppade av den argentiska tullen. Blev införda i rum med beväpnade vakter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Duon hade besökt Argentina och skulle flyga hem när det tog stopp. Tulltjänstemännen i Buenos Aires reagerade på snusdosan i Morgan Karlssons ficka och blev misstänksamma.

– Alla blev kroppsvisiterde i säkerhetskontrollen och då upptäckte tullen en snusdosa i Morgans ficka. Vi hade båda varsin prilla i munnen och snusdosa i fickan, säger Ola-Conny Wallgren till Aftonbladet.

De blev införda i ett rum medan tulltjänstemännen undersökte dosans innehåll.

– De var skitförbannade, öppnade snusdosan och sa att det var cannabis. Jag sa till Morgan att vi skulle ta det lugnt och att den svenska ambassaden kunde hjälpa oss.

Men det var bara början. När tjänstemännen sedan luktade på snuset föll det dem inte alls i smaken.

– De tyckte att det luktade fruktansvärt och då kallade de in fler tullare och beväpnade poliser. Morgan trodde att vi skulle åka i fängelse.

En knapp timme senare hade poliserna och tulltjänstemännen insett att de gjort ett misstag och släppte Ola-Conny och Morgan. Ullaredprofilerna överväger inte att sluta snusa efter den omskakande upplevelsen:

– När vi gick därifrån spottade vi ut våra prillor och stoppade in varsin ny, säger Ola-Conny Wallgren till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.