Quetzala Blanco: Att ge ett blåst intryck

Nyheter24:s Quetzala Blanco om att ge ett korkat intryck.


"Du gav ett fruktansvärt egoistiskt och naivt intryck i Kvällsöppet"

"Sedan gav du ett fruktansvärt blåst intryck ikväll. Det var sorgligt att se"

"Vilka fullkomligt vidriga värderingar du gav uttryck för i programmet Kvällsöppet"

"Jösses vilket otroligt korkat intryck du ger… Hoppas dock du själv är stolt över ditt framträdande i tv ikväll"

Jo, för lite mer än en vecka sedan var jag gäst i Kvällsöppet. Det som debatterades var de här fruktansvärt fula pälsmössorna som Blondinbella hajpat i sin blogg och som typ prinsessan Victoria glider runt i skidbacken med. Jag skulle diskutera det hela med en kvinna från Djurens Rätt. Det blev ju inte direkt en hetsig debatt, jag förklarade min ståndpunkt – vilken är att kan man äta kött och köra skinnjacka så kan man ha päls också.

Apropå bloggarnas eventuella ansvar – fuck it. Bloggare ska inte vara några förebilder. Punkt.

Och det är väl klart att djuren lider. Det spelar ingen roll hur fint man än dödar något, det är ändå smaklöst.

Antingen kör man hela vägen, kedjar fast sig utanför pälsbutiker, spolar ner stenar i McDonads-toaletter och gör maximalt med kaos.

Eller så struntar man i det. Sitter där i sin varma och vackra päls och slevar i sig kött tills det sprutar kadavar ur öronen på en. Men medelvägen äcklar mig. Att bry sig när det passar bara för att kunna sussa sött på natten är vidrigt.

I efterhand har jag förstått att det är en provocerande ståndpunkt. Men något som framförallt väckte min uppmärksamhet var tonen i kommentarerna på min blogg. Majoriteten skrev att jag gav ett "korkat intryck".

Vilket måste betyda att man då förväntat sig något...mer, eller kanske annat av mig? Dra på trissor.

Så om jag är stolt över min insats? Något oerhört. För varje gång jag har gjort någon besviken är en bra gång, jag vet nämligen inget värre än människor som förväntar sig att man ska passa in i deras skitnödiga mall.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!