Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Popstjärna smet från barnotan - slipper betala

- 24/03/2011, 09:37 -

Maja Suslin / SCANPIX

Popstjärnan gick bärsärkagång och slog sönder sitt hotellrum. Dessutom smet han från barnotan - som han nu inte behöver betala alls.

Det var i januari i år som en känd svensk artist totaldemolerade ett hotellrum på hotell Gothia Towers i Göteborg.

Artisten har nu fällts för skadegörelse och tvingas betala 74 000 kronor i böter. Dessutom ska han ersätta skadorna på rumsinredningen på dryga 6500 kronor.

Mannen struntade också i att betala sin barnota på 800 kronor - men den slipper han nu helt:

– Det fanns till slut inte tillräckligt grund för aktuell brottsrubricering. Bland annat var beloppet för lågt, säger åklagare Linn Scholander till Metro.

Popstjärnan, som tidigare blivit omskriven för sin vilda livsstil, befinner sig just nu ute på en mindre turné och vill inte berätta varför han löpt amok i hotellrummet.

Själv tycker han att ett förstört hotellrum inte är särskilt viktigt - i jämförelse med allt annat som händer i världen just nu:

– Det pågår krig och har inträffat en jordbävning. Det är den kommentar jag vill ge just nu, säger han till Metro.

Hotellet vill i nuläget inte kommentera om artisten kommer att krävas på barnotan i efterhand:

– Vi avgör alltid från fall till fall. I detta fall har jag inga kommentarer, säger receptionschefen Lena Andersson till Metro.