Peter Magnusson: En klaustrofobisk upplevelse

- 29/03/2011, 11:52 -
1 av 4

Jessica Gow / SCANPIX

2 av 4

3 av 4

ROGER VIKSTRÖM/SCANPIX

4 av 4

Fredrik Sandberg / SCANPIX

Peter Magnusson ger Niklas Strömstedt rätt – det hade varit billigare att visa kuken på Youtube än att göra en hel teveserie.

I söndags hade TV4:s storsatsning Stockholm - Båstad premiär. I dramakomedin får vi följa de två kompisarna Danne – som spelas av Ola Rapace – och det före detta tennisproffset Pavel, som spelas av Peter Magnusson. Duon bestämmer sig för att ta båten ner till Båstad och den årliga tennisturneringen.

– Det bottnade nog i suget att göra något om gammal kompisskap som består, säger Peter Magnusson.

Redan i första avsnittet av Stockholm - Båstad ser vi Peter Magnusson och Ola Rapace i bara mässingen. Popstjärnan Niklas Strömstedt kommenterade det på sin Twitter med "Om man bara vill visa kuken verkar det onödigt att göra en hel tv-serie? Kan man inte bara lägga ut den på Youtube?", skrev han.

– Haha, han har helt rätt. Det hade blivit mycket billigare också, säger Peter Magnusson.

Har du själv något minne från så kallade "stockholmsveckor".

– Nej. Förutom från i somras när vi spelade in. Vi var också ute två kvällar under den tiden. Det var en klaustrofobisk upplevelse. "Stockholmsveckan" som fenomen får dock ingen stor plats i Stockholm - Båstad, säger Peter Magnusson.

Premiäravsnittet av Stockholm - Båstad – som tog över supersuccén Solsidans sändningstid – lockade 675 000 tittare under söndagskvällen. Branschmedias krigsrubriker berättade om tittare som flydde. Men Peter Magnusson är långt ifrån besviken.

– Vi är så klart överlyckliga att dra så mycket tittare samtidigt som Mästarnas Mästare hade premiär. Det är väl du som är branschmedia, Quetzala?

Du driver ju även med din egen sjöfylla i Stockholm-Båstad. Varför då?

– Varför inte?