Därför vill Mauro Scocco inte synas i teve

- 04/04/2011, 10:09 -
1 av 2

Fredrik Sandberg / SCANPIX

2 av 2

MIKAEL ANDERSSON / SCANPIX

"Jag har inget intresse av att bli en tevepersonlighet. Men det kan jag tänka mig att Plura har."

Snart släpps låtskrivaren och musikern Mauro Scoccos nya skiva - Musik för Nyskilda. Albumets titel har fått många att tro att han precis skilt sig, men i själva verket är han inte ens gift.

– Allt jag gör är taget från mitt eget liv i någon form. Man har stor frihet när man skriver låtar, men det går inte att ta bort mig ur ekvationen. Sedan tror folk att jag är nyskild, men jag är inte ens gift, säger 48-åringen till Aftonbladet.

Scocco tillägger att han använt musik "i stället för terapi och prozac i många år" och vill hålla sin framgång på det musikaliska planet. Att bli en tevepersonlighet är nämligen inget han är intresserad av. Han har därför tackat nej till att medverka i TV4:s succéprogram Så mycket bättre:

– Jag blev erbjuden att vara med, men jag är skeptisk till att sitta och gulla med alla artister. Det finns artister som jag gillar och andra som jag inte är intresserad av, menar Scocco, enligt Aftonbladet.

Scocco gjorde stor succé som sidekick i första säsongen av Mauros och Pluras kök, men kommer inte att medverka i den andra säsongen:

– Det är skillnad på mig och Plura. Han har möjligen mer intresse av att jobba med teve. Han skriver kokböcker, han har en annan utgångspunkt. Jag har inget intresse av att bli en tevepersonlighet. Men det kan jag tänka mig att Plura har, tillägger han för Aftonbladet.

Musik för Nyskilda släpps den 25 maj.