Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

BB-Vanessa: HBT-världen svek

- 05/04/2011, 09:38 -
1 av 2

Elias Giertz / Nyheter24

2 av 2

TV 11

Transsexuella Vanessa Lopez röstades i söndags ut ur Big Brother. Nu tar hon bladet från mun och berättar om HBTQ-världens svek.– Det handlar alltid om män och bögar.

När Nyheter24 möter Vanessa Lopez, 25, bara minuter efter att hon röstats ut ur Big Brother, är hon skakad och överraskad över att hon tvingats lämna huset. Hon hade hoppats på att få stanna, med HBTQ-världens stöd.

– Det är alltid bögar och män som ligger i fokus. Jag vet inte hur man förhåller sig till att jag ställde upp i Big Brother. Jag hoppades verkligen att jag hade dem vid min sida. Det känns tråkigt, säger hon uppgivet till Nyheter24.

Även hennes vän, Angelos Nousos, är kritisk till hur svalt intresset från HBTQ-världen varit kring Vanessa.

–  Man borde tagit tag i det och gett henne mer stöd. Det har varit väldigt lite uppmärksamhet i HBT-tidningar och på HBT-sajter kring Vanessa. Det var först efter förra veckan, när hon klarade sig, som det skrevs om henne, förklarar han för Nyheter24.

Vanessa hade hoppats att människor utanför HBTQ-kretsar skulle stötta henne och rösta på henne. Men menar att Sverige kanske inte var redo för en transsexuell person i teve. 

– Eftersom jag nu är ute så kanske Sverige inte var redo.

 

Sveket i huset

Den första tiden i huset höll hon sin hemlighet dold, hon ville avslöja den när hon själv kände sig redo. Men en tid in i programmet kastade någon eller några in en tennisboll med ett meddelande om hennes transsexualitet.

– Jag blev rädd och chockad, människor på utsidan ville förstöra för mig. Det var ett tecken på att det kanske inte gick så bra som jag hoppats.

Reaktionerna i huset var blandade. Vanessas vän Angelos Nousos är kritisk.

– Till det yttre var det ganska accepterat men man märkte att folk började störa sig på saker de inte stört sig på förut, småsaker. Gurkan pratade en massa skit. Kommentarerna var helt irrelevanta för hennes personlighet utan handlade mer om Vanessas bakgrund och kommentarer om transsexuella.

 

Kommer inte gå ut

Att hela Sverige nu vet om att hon är transsexuell gör henne nervös. Hon vet inte hur hon framställts i programmet.

– Den risken tog jag när jag gick med i programmet. Men jag kommer inte våga gå ut på länge. Jag är rädd, säger hon.