- Foto: TV4

Messiah Hallberg: "Skådespelare är pretto"

På söndag gör komikern Messiah Hallberg debut i Peter Magnussons teveserie Stockholm-Båstad - där han nu slipper packad publik och hat.


Fakta

Namn: Messiah Hallberg

Ålder: 27 år

Bor: Stockholm

Aktuell: Som komiker och skådespelare i serien "Stockholm-Båstad", med sin egen show på SVT Play, samt i höstens säsonger av "Ballar av stål".

Programmet som har stått för söndagarnas mesta teveunderhållning - succéserien Solsidan - lämnade för två veckor sedan över stafettpinnen till serien Stockholm-Båstad. På söndag sänds det sista avsnittet av programmet, då även komikern Messiah Hallberg gör entré i rutan.

Messiah, som tidigare bland annat synts i RAW Comedy Club, Roast på Berns och Solsidan, spelar i Peter Magnussons komediserie rollen som Sveriges största tennisproffs, tillika Pavel Edvardssons (Peter Magnusson) stora antagonist, Magnus Nidevall.

– Hela inspelningen var som att vara på kollo med sin skolklass. Trots att det regnade konstant så var det en pojkdröm att få vara på plats i Båstad och lira på de stora planerna.

I den roll som Messiah har intagit som stand up-komiker beskriver han enligt egen utsago "sanningen om det goda livet på Östermalm".

– För mig har det alltid varit en drivkraft att folk har skämtat om motsatsen till vad jag gör, där man har sparkat uppåt och mot etablissemanget. Jag ville göra tvärtom, och se om det gick i Jantelagens Sverige. Jag vill slippa be om ursäkt, förklarar Messiah för Nyheter24.

– Givetvis har det inte uppfattats positivt på alla håll, och jag har fått ta emot mycket hatiska kommentarer från näthatare som inte förstår skillnaden mellan person och konst.

Även i Stockholm-Båstad finns spår av samma stil.

– Det finns absolut beröringspunkter mellan båda rollerna, och inte minst en väldigt tydlig arrogans och överlägsenhet som lyser igenom, säger Messiah till Nyheter24.

Trots ovanstående likheter finns det däremot stora skillnader mellan rollerna och livet som komiker eller skådespelare.

– Skådespelaryrket kan vara mer stimulerande än att stå framför en halvpackad publik och köra stand up. Det är stundtals ett väldigt otacksamt jobb, där den omedelbara responsen kan verka nedslående. Samtidigt finns det inget som slår känslan efter ett gig där publiken verkligen förstått.

– Skillnaden mellan skådespelare och komiker är att skådespelare kan vara mer pretentiösa än vad komiker är. Komiker har mer av en "här är jag, ta mig för vad jag är"-attityd, förklarar Messiah för Nyheter24.
 

Messiah Hallberg i RAW Comedy Club:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

1 timme sedan

"Songs of conquest" får släppdatum

2 timmar sedan
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

2 timmar sedan
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

2 timmar sedan
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

3 timmar sedan
Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

idag 13:44
Tecwyn Evans blir ny ledare för Malmö operas orkester och kör med start den 5 augusti.