Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Messiah Hallberg: "Skådespelare är pretto"

1 av 1

TV4

Nöje | 08/04/2011 23:00

På söndag gör komikern Messiah Hallberg debut i Peter Magnussons teveserie Stockholm-Båstad - där han nu slipper packad publik och hat.

Programmet som har stått för söndagarnas mesta teveunderhållning - succéserien Solsidan - lämnade för två veckor sedan över stafettpinnen till serien Stockholm-Båstad. På söndag sänds det sista avsnittet av programmet, då även komikern Messiah Hallberg gör entré i rutan.

Messiah, som tidigare bland annat synts i RAW Comedy Club, Roast på Berns och Solsidan, spelar i Peter Magnussons komediserie rollen som Sveriges största tennisproffs, tillika Pavel Edvardssons (Peter Magnusson) stora antagonist, Magnus Nidevall.

– Hela inspelningen var som att vara på kollo med sin skolklass. Trots att det regnade konstant så var det en pojkdröm att få vara på plats i Båstad och lira på de stora planerna.

I den roll som Messiah har intagit som stand up-komiker beskriver han enligt egen utsago "sanningen om det goda livet på Östermalm".

– För mig har det alltid varit en drivkraft att folk har skämtat om motsatsen till vad jag gör, där man har sparkat uppåt och mot etablissemanget. Jag ville göra tvärtom, och se om det gick i Jantelagens Sverige. Jag vill slippa be om ursäkt, förklarar Messiah för Nyheter24.

– Givetvis har det inte uppfattats positivt på alla håll, och jag har fått ta emot mycket hatiska kommentarer från näthatare som inte förstår skillnaden mellan person och konst.

Även i Stockholm-Båstad finns spår av samma stil.

– Det finns absolut beröringspunkter mellan båda rollerna, och inte minst en väldigt tydlig arrogans och överlägsenhet som lyser igenom, säger Messiah till Nyheter24.

Trots ovanstående likheter finns det däremot stora skillnader mellan rollerna och livet som komiker eller skådespelare.

– Skådespelaryrket kan vara mer stimulerande än att stå framför en halvpackad publik och köra stand up. Det är stundtals ett väldigt otacksamt jobb, där den omedelbara responsen kan verka nedslående. Samtidigt finns det inget som slår känslan efter ett gig där publiken verkligen förstått.

– Skillnaden mellan skådespelare och komiker är att skådespelare kan vara mer pretentiösa än vad komiker är. Komiker har mer av en "här är jag, ta mig för vad jag är"-attityd, förklarar Messiah för Nyheter24.
 

Messiah Hallberg i RAW Comedy Club: