Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Madonna skippar kabbalah för Opus Dei

Madonna överger nu Kabbalah-läran och söker svaret hos Opus Dei.
1 av 2

Madonna överger nu Kabbalah-läran och söker svaret hos Opus Dei.

Evan Agostini/Hope for Haiti Now/AP/SCANPIX

Madonna har varit en hängiven anhängare av Kabbalah-läran de senaste 15 åren.
2 av 2

Madonna har varit en hängiven anhängare av Kabbalah-läran de senaste 15 åren.

Evan Agostini/AP/SCANPIX

Nöje | 11/04/2011 16:43

Den 51-åriga stjärnan siktar nu på att bli medlem i en mytomspunna katolska gruppen Opus Dei.

Sedan 15 år har Madonna varit en av de mest kända anhängarna av den judiska kabbalah-läran. Nu verkar det som om hon är på väg att lämna gruppen - för den mytsomspunna katolska gruppen Opus Dei.

I slutet av förra veckan sågs den 51-åriga världsartisten gå in på ett möte med ledare för Opus Dei i London. 90 minuter senare åkte hon där ifrån.

– Hon har börjat utforska olika religioner och har alltid varit fascinerad av Opus Dei. Hittills har hon bara haft informella möten med dem, säger en källa till Mirror.

Enligt uppgift ska Madonna valt att lämna Kabbalah-sekten sedan det uppdagades att miljontals kronor, insamlade till förmån för barn i Malawi, spenderats på att rusta upp sektens huvudkontor i Los Angeles.

– Hon var helt förstörd när hon fick reda på detta, speciellt när hon investerat så mycket tid och pengar i rörelsen, säger en källa till den brittiska tabloiden.

Tidigare har magasinet Newsweek rapporterat att FBI inlett en förundersökning mot den amerikanska avdelningen för Kabbalah, något som förnekats av Madonna själv.