Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny artikelserie: Unga kvinnor i mediebranschen

- 13/04/2011, 09:22 -
1 av 3

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

2 av 3

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

3 av 3

Leif R Jansson / SCANPIX

Hur är det egentligen att vara en ung tjej i en ytlig och utseendefixerad bransch? Hur gör man för att ta plats? Kan man "ligga sig till" jobb? Tre onsdagar framöver kommer Nyheter24 att intervjua unga talangfulla tjejer i högt uppsatta positioner i mediebranschen för att ta del av deras erfarenheter.

I en debattartikel i Expressen häromveckan ifrågasatte SVT Debatts programledare Belinda Olsson varför det bara är män som leder de stora programmen i public service-teve. Hon backades upp av flera profilerade kvinnliga programledare som vittnade om unken kvinnosyn och särbehandling.

En av dem som gick till attack mot SVT var tidigare SVT-medarbetaren och journalisten Stina Lundberg Dabrowski som berättade om löneskillnaderna mellan manliga och kvinnliga programledare som råder på SVT.

Men vad gör man för att förändra de rådande förhållandena och jämna ut skillnaderna? Och hur ser framtiden ut?

Nöjesguidens chefredaktör, Margret Atladottir, är först ut att berätta om sina erfarenheter om hur det är att vara ung kvinna i mediebranschen och hur hon som chef jobbar för en mer jämställd arbetsplats.

Läs intervjun här.