Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Olle Hedberg: "Det är skönt att vara bortglömd"

1 av 4

Bertil Ericson / SCANPIX

2 av 4

Simone Syversson/All Over Press

3 av 4

Bertil Ericson / SCANPIX

4 av 4

Bertil Ericson / SCANPIX

Nöje | 13/04/2011 07:09

Snart är Olle Hedberg från Idol 2010 tillbaka med sin egen musik. – Det är skönt att Idol är över, säger han till Nyheter24.

Idol 2010 var Olle Hedbergs första hållplats i strålkastarljuset, och när han nu förbereder inför sommarens kommande skivsläpp så ligger fokus på att få göra sin egen grej fullt ut.

– Det händer massor i mitt liv just nu. Jag håller på att skriva min egen musik och är ute och spelar flera gånger i veckan. Sony har valt att förlänga mitt kontrakt, och nu har jag flera låtar som jag har skrivit helt själv och som håller måttet, säger Olle till Nyheter24.

Hur känner du när du tittar tillbaka på Idol-tiden?

– Det är skönt att det är över. Det var jättekul och jag lärde mig massor, men jag är bättre när jag får göra min egen grej och det som jag tror på.

– Flera gånger under Idol tänkte jag, innan jag gick upp på scenen, att "jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte".

Det jobbigaste under Idol-tiden tycks ha varit den mentala press som deltagarna utsätts för.

– Man förlorade en del av den man var under programmet. När jag tittar tillbaka på klipp så ser jag bara stressad och nervös ut. All närhet och udd som måste finnas där var helt borta under den tiden. Man var helt matt.

– Med de nya låtarna känner man absolut igen mig från Idol, men jag tror att det märks att jag har självförtroende och tror på min grej nu. När jag har tid på mig att göra som jag vill så blir det en helt annan dynamik.

Är du inte rädd för att bli bortglömd om det tar tid?

– Nej, inte alls, det är bara skönt att vara bortglömd. Dessutom är det bra om det dröjer lite innan jag släpper något. Är jag Idol-Olle när plattan kommer så finns risken att kritiker till tävlingen bara kommer att avfärda musiken utan att ge den en ordentlig chans.

– Det är lätt att få en uppfattning om artister som är med i Idol, och tro att vi är karaokeartister, säger Olle till Nyheter24.

Kvaliteten och konkurrensen i det verkliga svenska musiklandskapet är dock inte alltid att föredra.

– Musiksverige idag är verkligen en sjuk värld. Jag vet inte vad som räcker för att man ska slå igenom, men jag tror att om man gör det här på riktigt och har en talang så kan det gå.

– Det är ju inte rättvist att tävla mot exempelvis bloggerskor som släpper låtar egentligen, men å andra sidan är det här en kommersiell marknad.


Olles mycket uppmärksammade audition till Idol 2010