Onsdag 12 Maj
Stockholm

Idol-Robin riskerar åtal efter bilkrasch

Kraschade i 110 kilometer i timmen - och riskerar nu att åtalas för vårdslöshet i trafiken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under tisdagseftermiddagen som Robin Bengtsson, känd från Idol 2008, kraschade in i en annan bil på motorvägen norr om Strömstad.

20-åringen, som kom på tredje plats i Idol för tre år sedan, fick föras till sjukhus i ambulans. Personerna i den andra bilen fick också föras till sjukhus, men klarade sig undan allvarliga skador. I bilen satt två norska kvinnor i 60-årsåldern.

– Han låg lite för nära när han påbörjade omkörningen. Han tittade i backspegeln och åt sidan och då körde han in i den framförvarande bakifrån, säger Tage Ödlund, vakthavande befäl vid polisen i Strömstad till Aftonbladet.

Bengtsson klarade sig också utan allvarliga skador, men riskerar nu att åtalas för grov vårdslöshet i trafiken:

– Det kan komma att bli vårdslöshet eller grov vårdslöshet. Men de får höras bättre, det kommer strax trafikavdelningen att sköta, tillägger Ödlund för Aftonbladet.

20-åringen var på väg till en musikstudio i Norge för att spela in en singel när olyckan slog till. Själv vill han inte kommentera händelsen, men hans manager Johannes LagtunMerion Music säger att det hela är "beklagligt".

– Han har varit väldigt skakad av händelsen och undrat hur det gick för de andra i bilen. Han är stel i lederna som man blir efter en kraftig smäll, säger Lagtun till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela