Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Idol-Robin riskerar åtal efter bilkrasch

1 av 1

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Nöje | 13/04/2011 11:09

Kraschade i 110 kilometer i timmen - och riskerar nu att åtalas för vårdslöshet i trafiken.

Det var under tisdagseftermiddagen som Robin Bengtsson, känd från Idol 2008, kraschade in i en annan bil på motorvägen norr om Strömstad.

20-åringen, som kom på tredje plats i Idol för tre år sedan, fick föras till sjukhus i ambulans. Personerna i den andra bilen fick också föras till sjukhus, men klarade sig undan allvarliga skador. I bilen satt två norska kvinnor i 60-årsåldern.

– Han låg lite för nära när han påbörjade omkörningen. Han tittade i backspegeln och åt sidan och då körde han in i den framförvarande bakifrån, säger Tage Ödlund, vakthavande befäl vid polisen i Strömstad till Aftonbladet.

Bengtsson klarade sig också utan allvarliga skador, men riskerar nu att åtalas för grov vårdslöshet i trafiken:

– Det kan komma att bli vårdslöshet eller grov vårdslöshet. Men de får höras bättre, det kommer strax trafikavdelningen att sköta, tillägger Ödlund för Aftonbladet.

20-åringen var på väg till en musikstudio i Norge för att spela in en singel när olyckan slog till. Själv vill han inte kommentera händelsen, men hans manager Johannes LagtunMerion Music säger att det hela är "beklagligt".

– Han har varit väldigt skakad av händelsen och undrat hur det gick för de andra i bilen. Han är stel i lederna som man blir efter en kraftig smäll, säger Lagtun till Aftonbladet.