Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ola Svensson: ”Jag är inte rädd för att bli ersatt”

1 av 4

HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

2 av 4

HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

3 av 4

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

4 av 4

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Nöje | 14/04/2011 09:13

Ola är i dagarna aktuell med sitt senaste singelsläpp. Nu har han hittat hem med sitt nystartade skivbolag, en bredare målgrupp och ett epitet som inte bara stavas "flickfavorit".

Igår släppte Ola sin fjärde singel "Riot" från det senaste, självbetitlade, albumet. Framför sig har den forne Idol-deltagaren nu en hel del arbete.

– Just nu är det är väldigt mycket jobb med singeln. Jag kommer att spela in en musikvideo och göra en hel del promotion för "Riot" under den närmsta tiden. Sedan i sommar kommer jag att åka ut på en festivalturné som vi repar till just nu, förklarar Ola för Nyheter24.

Det är dock inte enbart musiken som Ola kontinuerligt uppmärksammas för. Nyligen vann han pris för ”Bästa manliga frisyr 2010” på Frisörgalan, och hans kalufs har uppenbarligen agerat samtalsämne i många diskussioner.

– Jag trivs väldigt bra i min frisyr, men det är ju helt otroligt hur mycket känslor den har väckt egentligen. Folk har både hatat och älskad den.

I slutet av förra året så lämnade Ola sitt skivbolag Universal för att starta sitt eget Oliniho Records – ett beslut som i efterhand har visat sig vara lyckat.

– Jag ångrar absolut inte att jag lämnade Universal. Nu kan jag skapa min karriär på mitt eget sätt, och det är otroligt befriande.

– Den stora fördelen med att ha eget bolag är friheten att kunna ta beslut själv, vilket gäller både det kreativa och allt runtomkring. Jag har ett stort kontrollbehov vilket gör att detta var en väldigt bra lösning för mig.

Har det bara varit positivt?

– Nej, självklart har det funnits negativa sidor med att starta Oliniho Records också, och det är en väldigt stor ekonomisk risk då jag står för alla kostnaderna själv. 

– Man slår ju mycket mer i underläge när man har ett litet bolag. Sedan blir det ju självklart mycket mer jobb när man dels ska göra allt som har med artisteriet att göra, plus allt gällande skivbolaget. Men det är väldigt lärorikt och en skön utmaning.
 

Inte rädd för att bli ersatt

Efter tre album och två års medverkan i Melodifestivalen är Ola en av de få forna Idol-artister som trots allt har lyckats hålla sig kvar i hetluften. Anledningen till det stavas mycket arbete, passion och järnvilja. 

– Jag har jobbat väldigt hårt och haft människor omkring mig som har trott på mig väldigt mycket, det tror jag är viktigt. Sedan har jag alltid gått min väg, kört min grej och inte kollat på andra.

– Dessutom så älskar jag musik och allt som har med artisteriet att göra mer än något annat, så min passion har kanske varit större än andras, säger Ola till Nyheter24.

Nya förmågor lyser med jämna mellanrum upp den svenska artisthimlen, där namn som Eric Saade närmast kan nämnas. Men den aktuella festivalvinnaren eller andra heta namn tycks inte utgöra ett hot för Ola.

– Jag  känner mig inte rädd för att bli ersatt eller bortglömd. Jag tänker inte så, utan gör musik som jag älskar och jag gör den på mitt sätt. Sen har jag haft turen att väldigt många människor har gillat det jag har gjort.

– Min målgrupp har verkligen breddats de sista åren, även om jag förstår att det finns de som fortfarande sätter mig i flickfavorit-facket.