1 av 4
- Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
2 av 4
- Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
3 av 4
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
4 av 4
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Ola Svensson: ”Jag är inte rädd för att bli ersatt”

Ola är i dagarna aktuell med sitt senaste singelsläpp. Nu har han hittat hem med sitt nystartade skivbolag, en bredare målgrupp och ett epitet som inte bara stavas "flickfavorit".


Fakta

Namn: Ola Svensson

Född: 23 februari 1986

Bor: Stockholm

Aktuell: Med senaste singelsläppet "Riot".

Igår släppte Ola sin fjärde singel "Riot" från det senaste, självbetitlade, albumet. Framför sig har den forne Idol-deltagaren nu en hel del arbete.

– Just nu är det är väldigt mycket jobb med singeln. Jag kommer att spela in en musikvideo och göra en hel del promotion för "Riot" under den närmsta tiden. Sedan i sommar kommer jag att åka ut på en festivalturné som vi repar till just nu, förklarar Ola för Nyheter24.

Det är dock inte enbart musiken som Ola kontinuerligt uppmärksammas för. Nyligen vann han pris för ”Bästa manliga frisyr 2010” på Frisörgalan, och hans kalufs har uppenbarligen agerat samtalsämne i många diskussioner.

– Jag trivs väldigt bra i min frisyr, men det är ju helt otroligt hur mycket känslor den har väckt egentligen. Folk har både hatat och älskad den.

I slutet av förra året så lämnade Ola sitt skivbolag Universal för att starta sitt eget Oliniho Records – ett beslut som i efterhand har visat sig vara lyckat.

– Jag ångrar absolut inte att jag lämnade Universal. Nu kan jag skapa min karriär på mitt eget sätt, och det är otroligt befriande.

– Den stora fördelen med att ha eget bolag är friheten att kunna ta beslut själv, vilket gäller både det kreativa och allt runtomkring. Jag har ett stort kontrollbehov vilket gör att detta var en väldigt bra lösning för mig.

Har det bara varit positivt?

– Nej, självklart har det funnits negativa sidor med att starta Oliniho Records också, och det är en väldigt stor ekonomisk risk då jag står för alla kostnaderna själv. 

– Man slår ju mycket mer i underläge när man har ett litet bolag. Sedan blir det ju självklart mycket mer jobb när man dels ska göra allt som har med artisteriet att göra, plus allt gällande skivbolaget. Men det är väldigt lärorikt och en skön utmaning.
 

Inte rädd för att bli ersatt

Efter tre album och två års medverkan i Melodifestivalen är Ola en av de få forna Idol-artister som trots allt har lyckats hålla sig kvar i hetluften. Anledningen till det stavas mycket arbete, passion och järnvilja. 

– Jag har jobbat väldigt hårt och haft människor omkring mig som har trott på mig väldigt mycket, det tror jag är viktigt. Sedan har jag alltid gått min väg, kört min grej och inte kollat på andra.

– Dessutom så älskar jag musik och allt som har med artisteriet att göra mer än något annat, så min passion har kanske varit större än andras, säger Ola till Nyheter24.

Nya förmågor lyser med jämna mellanrum upp den svenska artisthimlen, där namn som Eric Saade närmast kan nämnas. Men den aktuella festivalvinnaren eller andra heta namn tycks inte utgöra ett hot för Ola.

– Jag  känner mig inte rädd för att bli ersatt eller bortglömd. Jag tänker inte så, utan gör musik som jag älskar och jag gör den på mitt sätt. Sen har jag haft turen att väldigt många människor har gillat det jag har gjort.

– Min målgrupp har verkligen breddats de sista åren, även om jag förstår att det finns de som fortfarande sätter mig i flickfavorit-facket.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

1 timme sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

2 timmar sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

2 timmar sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

3 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

idag 07:58
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.