Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jonas Hallberg: "Jag var oerhört mobbad"

- 18/04/2011, 09:40 -
Jonas Hallberg, stylist
1 av 3

Jonas Hallberg är en framgångsrik stylist

Charlotte Brunzell/ All Over Press

Jonas Hallberg, stylist
2 av 3

Jonas Hallberg har även medvetkat som jury i Topmodel Sverige

TV3/Thomas Engström.

Jonas Hallberg, stylist
3 av 3

Jonas Hallberg gillar t-shirts med olika motiv

TV3/Thomas Engström.

Stjärnstylisten Jonas Hallberg vill bryta fördomarna om sig själv, och berättar i sitt nya program om sin tuffa uppväxt och skolår kantade av mobbning, övervikt och utanförskap.

Jonas Hallberg är Hollywood-stylisten som stylat stjärnor som Cameron Diaz, Megan Fox och Scarlett Johansson, och som nu fått sitt eget program i TV3.

– De hörde av sig och frågade om jag ville ställa upp, och det var en ny och kul utmaning. Men det har samtidigt varit väldigt slitigt, då ett team har bott hemma hos mig i 10 veckor och filmat allt jag gör under 10-12 timmar om dagen, sex dagar i veckan, säger Jonas till Nyheter24

Du säger att du vill glamma till hela svenska folket, är svenskar modemässigt tråkiga?

– Svenska folket har överlag rätt bra stil, men de är för fega och försiktiga. Det ska vara så gulligt och sött, och jag önskar att man hade vågat vara glammigare och lite sexigare.

I måndagens avsnitt åker Jonas tillbaka till sin hemstad Köping - ett besök som inte är helt smärtfritt.

– Det kändes både speciellt och kul att vara tillbaka. Samtidigt så känner jag att det är ett liv som jag har lämnat bakom mig, och att det ligger lite av en dimma över den tiden. Jag åker inte hem så ofta, max en gång om året.

Jonas hade en tuff uppväxt, och blev under sin skoltid utsatt för mobbning.

– Det var en väldigt jobbig tid. Mellan sjuan och gymnasiet blev jag oerhört mobbad och kallad för "bögen" och alla andra möjliga hemska smeknamn. Jag skolkade mycket och hade en väldigt hög frånvaro och dåliga betyg.

– Men helt ärligt så tror jag att den jobbiga tiden har tagit mig dit jag är idag. Jag känner mig inte bitter över vad som har varit, utan tror att jag snarare blev starkare och fick skinn på näsan av det som hände. Nu har den fula ankungen blivit svan.


"De tror att jag är dryg"

I programmet hälsar Jonas även på sin bror Jens, som han mycket dramatiskt skiljdes från som barn.

– När jag var liten så separerade min föräldrar, och delade på oss barn. Det gick rätt hett till under skilsmässan, som slutade med att mamma tog mig och min bror Jens följde med pappa. I samband med det förlorade vi all kontakt.

– När mamma dog för ett par år sedan så var vi dock tvungna att ta tag i en massa saker tillsammans, vilket gjorde att vi långsamt återfick en bra relation. Det känns väldigt tråkigt att mamma aldrig fick uppleva det, för hon önskade det under hela sitt liv.

Varför väljer du att berätta om din bakgrund i programmet?

– Jag tror att det finns en massa förutfattade meningar om att jag är dryg och bara syns i en massa skvallertidningar hela tiden. Men den bilden är så långt i från vem jag verkligen är, så det är skönt att få berätta om tiden då jag blev mobbad eller om att jag har varit överviktig i hela mitt liv, berättar Jonas för Nyheter24.

– Jag pratar även om vikten av att ha säker sex i programmet. Eftersom jag dejtar en hel del yngre killar så har jag förstått att ungdomar idag inte tar sitt ansvar gällande det. De bryr sig inte om farorna med HIV, och tror att det är detsamma som att drabbas av influensa.