Jonas Hallberg, stylist
1 av 3
Jonas Hallberg är en framgångsrik stylist - Foto: Charlotte Brunzell/ All Over Press
Jonas Hallberg, stylist
2 av 3
Jonas Hallberg har även medvetkat som jury i Topmodel Sverige - Foto: TV3/Thomas Engström.
Jonas Hallberg, stylist
3 av 3
Jonas Hallberg gillar t-shirts med olika motiv - Foto: TV3/Thomas Engström.

Jonas Hallberg: "Jag var oerhört mobbad"

Stjärnstylisten Jonas Hallberg vill bryta fördomarna om sig själv, och berättar i sitt nya program om sin tuffa uppväxt och skolår kantade av mobbning, övervikt och utanförskap.


Det här är Jonas Hallberg

Namn: Jonas Hans Fabian Hallberg

Ålder: 40 ("Men känner mig inte en dag äldre än 30!")

Bor: Hollywood, Los Angeles, Kalifornien, Usa.

Aktuell med: Coach i svenska "Top Model" och lanserar sin första klädkollektion "STARS by Jonas Hallberg" i mitten av april.

Förebilder: Mina fyra ikoner är Marilyn Monroe, Rita Hayworth, Grace Kelly och Ava Gardner. Always and forever. Vilka sanna filmstjärnor de var! Wow!

Favoritdesigners: Versace, Cavalli, Herve Leger, Dolce & Gabbanna och Lars Wallin.

De här plaggen borde varje kvinna ha i sin garderob: Clutchbag, solglasögon, hööööööga klackar, knytblus och aftonklänning.

Tre måsten att göra under Stockholmsbesöken:
Träffa mina bästa vänner och prata om livet, saknar dem alla mycket!

Ta en promenad runt Djurgården och gärna in på Skansen, jag älskar att gå på zoo, även om det bara är sälar och älgar, så mysigt ju!

Sitta på Sturehof och skala färska smögenräkor, doppa i majonäs och dricka ett glas iskallt vitt vin. En klassiker ju, räkor och vitt vin, värsta svenne ju. Love!

Jonas Hallberg är Hollywood-stylisten som stylat stjärnor som Cameron Diaz, Megan Fox och Scarlett Johansson, och som nu fått sitt eget program i TV3.

– De hörde av sig och frågade om jag ville ställa upp, och det var en ny och kul utmaning. Men det har samtidigt varit väldigt slitigt, då ett team har bott hemma hos mig i 10 veckor och filmat allt jag gör under 10-12 timmar om dagen, sex dagar i veckan, säger Jonas till Nyheter24

Du säger att du vill glamma till hela svenska folket, är svenskar modemässigt tråkiga?

– Svenska folket har överlag rätt bra stil, men de är för fega och försiktiga. Det ska vara så gulligt och sött, och jag önskar att man hade vågat vara glammigare och lite sexigare.

I måndagens avsnitt åker Jonas tillbaka till sin hemstad Köping - ett besök som inte är helt smärtfritt.

– Det kändes både speciellt och kul att vara tillbaka. Samtidigt så känner jag att det är ett liv som jag har lämnat bakom mig, och att det ligger lite av en dimma över den tiden. Jag åker inte hem så ofta, max en gång om året.

Jonas hade en tuff uppväxt, och blev under sin skoltid utsatt för mobbning.

– Det var en väldigt jobbig tid. Mellan sjuan och gymnasiet blev jag oerhört mobbad och kallad för "bögen" och alla andra möjliga hemska smeknamn. Jag skolkade mycket och hade en väldigt hög frånvaro och dåliga betyg.

– Men helt ärligt så tror jag att den jobbiga tiden har tagit mig dit jag är idag. Jag känner mig inte bitter över vad som har varit, utan tror att jag snarare blev starkare och fick skinn på näsan av det som hände. Nu har den fula ankungen blivit svan.


"De tror att jag är dryg"

I programmet hälsar Jonas även på sin bror Jens, som han mycket dramatiskt skiljdes från som barn.

– När jag var liten så separerade min föräldrar, och delade på oss barn. Det gick rätt hett till under skilsmässan, som slutade med att mamma tog mig och min bror Jens följde med pappa. I samband med det förlorade vi all kontakt.

– När mamma dog för ett par år sedan så var vi dock tvungna att ta tag i en massa saker tillsammans, vilket gjorde att vi långsamt återfick en bra relation. Det känns väldigt tråkigt att mamma aldrig fick uppleva det, för hon önskade det under hela sitt liv.

Varför väljer du att berätta om din bakgrund i programmet?

– Jag tror att det finns en massa förutfattade meningar om att jag är dryg och bara syns i en massa skvallertidningar hela tiden. Men den bilden är så långt i från vem jag verkligen är, så det är skönt att få berätta om tiden då jag blev mobbad eller om att jag har varit överviktig i hela mitt liv, berättar Jonas för Nyheter24.

– Jag pratar även om vikten av att ha säker sex i programmet. Eftersom jag dejtar en hel del yngre killar så har jag förstått att ungdomar idag inte tar sitt ansvar gällande det. De bryr sig inte om farorna med HIV, och tror att det är detsamma som att drabbas av influensa.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför ljög Kerstin om sin ålder i Hotell romantik: "Det var synd"

Ny musik: ordfattig, arg och självcentrerad

1 timme sedan
Dagens låttexter är mer repetitiva och innehåller färre ord än förr. Dessutom är innehållet argare, visar en genomgång av 40 års musik.

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

1 timme sedan
Sofia Geite och Steffo Törnquist sänder ofta TV4:s “Nyhetsmorgon” tillsammans. Men ibland går inte allt som planerat…

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

2 timmar sedan
Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

idag 11:22
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.