Anna Hibbs.
1 av 7
Anna Hibbs. - Foto: Charlotte Brunzell/All Over Press
Anna Hibbs.
2 av 7
Anna Hibbs. - Foto: Charlotte Brunzell/All Over Press
3 av 7
4 av 7
5 av 7
6 av 7
7 av 7

Anna Hibbs överklagar domen

Bloggerskan och teveprofilen Anna Hibbs överklagar sin dom.


Det var den 13 oktober förra året som tullpersonal på Arlanda gick igenom ett paket adresserat till Stureplansprofilen Anna Hibbs. Försändelsen visade sig innehålla 112 tabletter av de narkotikaklassade preparaten Zolpidem respektive Zopiklon.

Anna Hibbs medgav under rättegången att hon beställt tabletterna men förnekade att hon känt till att de var narkotikaklassade.

– Jag vill betona att det var insomningstabletter jag beställde på internet för ett halvår sedan. Tabletter som inte är narkotikaklassade någon annanstans än i detta landet. Just nu får detta att känna mig som om jag försökt smuggla in femton kilo heroin, skriver hon på sin blogg.

Den 17 mars föll domen – stureplansbloggerskan dömdes till 50 timmars samhällstjänst för narkotikasmuggling. I domen står det att om fängelse hade valts som påföljd hade Hibbs dömts till fängelse i en månad.

Anna Hibbs har tidigare sagt att hon ska överklaga domen, och i fredags inkom hennes överklagan till Svea Hovrätt.

– Jag har inget problem med straffet, det är en villkorlig dom och det makes more sense. Men systemet verkar inte funka om jag ska vara helt ärlig, sade Anna Hibbs när Nyheter24:s Quetzala Blanco intervjuade henne tidigare i år.

Anna Hibbs är just nu aktuell i tv3-serien Glamourama.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!