1 av 4
- Foto: ROGER VIKSTRÖM / SCANPIX
2 av 4
- Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
3 av 4
- Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
4 av 4
- Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Andreas Johnson: "Skönt när Körslaget är över"

Andreas Johnson har mycket att stå i. Förutom måndagens final av Körslaget har han småbarn att ta hand om och ett stundande bröllop att planera. Nu längtar han tillbaka till gamla rutiner.


Fakta

Namn: Andreas Johnson

Född: 22 mars 1970 i Bjärred

Yrke: Artist

Aktuell: Som ledare för Järvsö-kören i kvällens final av Körslaget.

Koppling till Järvsö: Har släktgård där, och är därför sommar- och vinterlovsbarn i orten.

Efter sju tuffa veckor äger finalen av Körslaget ikväll rum. Körledaren och artisten Andreas Johnson vittnar om en otroligt givande och rolig tid, men också om det oerhört pressande schemat som tävlingen inneburit.

– Det har varit fruktansvärt hektiska veckor, och vi har knappt hunnit ladda om inför kvällens nya utmaning.

– Det ska bli skönt att återgå till sitt vanliga liv och normala rutiner igen. Jag är ju småbarnsförälder, så det är mycket att stå i. Dessutom så gifter jag mig i början av juni, så nu är det mycket att ta hand om inför bröllopet också, berättar Andreas för Nyheter24.

Den 4 juni äger bröllopet med Andreas Lisa Knapp rum i Järvsö kyrka - den ort där även Andreas kör kommer ifrån.

– Det är en liten by med stor sångarglädje, och genom programmet har jag fått 20 nya vänner från Järvsö. Vi har ju levt ihop under de här sju veckorna, och känslan i gruppen är fantastisk.

– Tanken med kören från början var att sätta ihop rätt personligheter. Det är inte alltid de bästa sångarna som kommer med, utan ofta människor som funkar bra i gruppen. Där är jag glad att jag litade på min magkänsla och intuition vid castingen.

Enligt Andreas ser det ljust ut för den glada Järvsö-kören inför kvällens final.

– Vi har absolut stora möjligheter att vinna. Det är två olikt komponerade körer som båda är värdiga vinnare, men den glädje som vi sprider kan nog ge oss segern.
 

Team Andreas i Körslaget:

/
Senaste nytt

Favoriter med blandade känslor

1 timme sedan

Så ofta nämner Bianca Ingrosso Caia – utan att märka det som reklam

1 timme sedan
Influencers är dåliga på att reklammärka sina kommersiella inlägg i sociala medier, visar en ny EU-granskning. Syns samma tendenser på Bianca Ingrossos Youtube, och i utsträckningen hon pratar om Caia Cosmetics utan att märka det som reklam? Vi lät AI undersöka saken – det här kom vi fram till.

Designern och modeikonen Iris Apfel är död

3 timmar sedan
Den excentriska textilexperten, designern och modeikonen Iris Apfel är död.

Nobelpristippad författare stämplas som "agent"

igår 21:14
Den ryska exilförfattaren Ljudmila Ulitskaja stämplas som "utländsk agent". Som skäl anger Rysslands justitiedepartement att Ulitskaja har motsatt sig kriget i Ukraina och propagerat för hbtq-relationer.

Springsteen släpper nytt samlingsalbum

igår 18:06
Amerikanen som var "född att springa" sammanfattar sin 50 år långa succékarriär genom samlingsalbumet "Best of Bruce Springsteen" som släpps 19 april, skriver Sony Music i ett pressmeddelande.

Det sa kungen till Felix Herngren under krogkvällen

igår 15:08
Det var efter ett julbord som Felix Herngren och kung Carl XVI Gustaf träffades – och nu avslöjar Henrik Dorsin vad kungen sa till Felix under kvällen.