Fredag 27 Maj
Stockholm

Ola Rapace: "Jag har övat mig på att dö hela livet"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Nyheter24:s Quetzala Blanco pratar om fjollor och döden med skådespelaren Ola Rapace – aktuell i pjäsen Angels in America på Stadsteatern.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Se hela intervjun i What's Fresh

Se hela intervjun med Ola Rapace i talkshowen What's Fresh ikväll på Nyheter24.se klockan 20.00. Dessutom i studion: Parisa Amiri från Nöjesguiden, Michaela Forni från Devote.se, Thomas Wilbacher från Svenskafans.com och artisten Lazee.

I pjäsen Angels in America som har premiär på Stadsteatern den 7 maj ser vi skådespelaren Ola Rapace ge sig in i rollen som den homosexuelle Prior Walter. Året är 1985 och Prior Walter är AIDS-sjuk och döende i Ronald Reagans Amerika.

Nyheter24:s Quetzala Blanco mötte Ola Rapace för en pratstund om hur det känns att vara klädd i klänning och klackar och om att öva sig på att dö.

Hur har du förberett dig mentalt på att spela döende?

– Hahaha, men det har jag övat på hela mitt liv. Mentalt är de grejerna ganska lätta att gå in i, det är tacksamt att gå in i, det är inget man behöver förbereda sig på. Det är bara att öppna den kranen. Det är viktigare att jobba på ljuset i de här grejerna. Det är viktigare att försöka hitta det som är kul, det som är livlinorna uppåt ur det här dödsångesträsket, säger Ola Rapace.

Varför då?

– Det är ett sätt att hantera den här skräcken. Fuck it. Jag är bög, jag är stark, jag är van vid stress, fortsätter han.

Ja, du är bög och du har AIDS och du ska dö. Och du är ganska fjollig. Hur är det...Tar du med dig den här Prior hem eller lämnar du rollen när du går från jobbet. När du stänger dörren till Stadsteatern...

– Menar du om jag har blivit fjollig privat?

Ja, det är precis det jag undrar faktiskt.

– Min dotter säger att jag har börjat gå som en bög. Och hon är jätteprovocerad av det. Men lite kanske, att man öppnar för dom sidorna i sig på något sätt.

Se hela intervjun med Ola Rapace på Nyheter24.se i What's Fresh på torsdag den 28 april klockan 20.00.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Musikmaraton till stöd för ukrainska musiker

Publicerades: 3 timmar sedan

Sony gör tv-serie av "Horizon: Zero dawn"

Publicerades: idag 04:04

Yes-trummisen Alan White död

Publicerades: idag 03:11

Då släpps "Star wars"-serien "Andor"

Publicerades: idag 02:34

A-ha tvingas ställa in efter röstproblem

Publicerades: igår 22:47

Depeche Modes keyboardist död

Publicerades: igår 21:38