Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Schenkenberg stoppad på flygplats - bar vapen

- 29/04/2011, 09:58 -
1 av 3

ALL OVER PRESS

2 av 3

ALL OVER PRESS

3 av 3

Mark J. Terrill/AP/SCANPIX

Modellen misstänks för vapenbrott och riskerar nu fängelse efter att ha ertappats med en behållare tårgas i bagaget.

Den 42-årige modellen Marcus Schenkenberg riskerar fängelse för olaga vapeninnehav efter att man funnit en behållare med tårgas i hans bagage på Arlanda flygplats under torsdagsförmiddagen.

Schenkenberg stoppades i säkerhetskontrollen eftersom tårgas är olagligt att bära om man inte fått särskilt tillstånd från polisen.

Polis kallades till platsen - och nu finns en risk att han döms till böter eller fängelse i högst sex månader.

– Det stämmer att det beslagtogs en flaska med tårgas i säkerhetskontrollen på Arlanda. Personen i fråga hade den i handbagaget och anmälan om vapenbrott är upprättad, säger vakthavande befäl på Arlandapolisen till Aftonbladet.

42-åringen själv hävdar att han skjutsade en vännina på motorcykel häromdagen - och att hennes pepparspray trillat ner i hans väska.

– Jag behöver verkligen inte pepparspray i och med att jag är 194 centimeter och 92 kilo muskler och har tränat kampsporter hela livet, säger han till Aftonbladet.