Quetzala: Helena Seger är för fin för skitsnack

- 03/05/2011, 12:00 -
1 av 2

Henrik Montgomery / SCANPIX

2 av 2

AP Photo/Fabrizio Giovannozzi/Scanpix

Quetzala Blanco om separationsryktena kring Zlatan och Helena.

Efter alla vredesutbrott och skandaler – Helena lämnar Zlatan. Krigsrubriken som toppar Se & Hör kliar i ögonen. Hm. Jag kan inte låta bli att köpa tidningen och jag bläddrar fram. Det visar sig att Helena Seger förmodligen ska åka och jobba i Sverige. På internetforum snackas det om att Zlatans påstådda eventuella förmodade otrohet skulle vara fröet till att Helena så luddigt och plötsligt ska lämna Zlatan.

Men något säger mig att Helena är för fin för att bry sig om sånt där. Med sånt där menar jag lösa rykten. Fan, jag skulle ju egentligen skriva om Zlatan och Helena här men det fick mig liksom osökt in på något helt annat.

För vet ni hur extremt vanligt det är med tjejer som hittar en omöjlig bad boy med stans sämsta rykte, mest hetsiga temperament, usla spritsinne, längsta näsa eller vad det nu kan vara för festliga problem som är dagens smak.

Tjejer som hittar detta omöjliga kapitel och sedan vaktar det som en höna på anabola steroider vaktar ett ägg.

Så många som vill känna sig som frälsare och bullmammor. Den största kicken av dem alla – att få en alkoholist att sluta dricka eftersom "han älskar mig", att få en sexmissbrukare att sluta knulla runt eftersom "han är sååå kär i mig" eller bara vilja styra och ställa i största allmänhet.

Det enda som kommer hända med de här brudarna är att de kommer bli utbrända innan de fyllt fyrtio eftersom de lägger all sin vakna tid på att oroa sig och sms:a tjejer som råkat prata med deras sämre hälft. Och sen står de ensamma och dumpade av någon som ledsnade på deras diktatorfasoner och storhetsvansinne.

De tjejerna som i stället accepterar sin struliga killes brister och styrkor, som skiter i rykten och som struntar i om tusen tjejer sms:ar varje natt. Som struntar i om ens kille är bråkig på fotbollsplan, dryg på krogen, omöjlig att nå eller vad det nu kan vara – de är de riktiga hjältinnorna.