Tisdag 25 Jan
Stockholm

Ung & Bortskämd-stjärnan rakar killars ben

I veckan fick Hugo Rosas smaka på en epilator.
1 av 4
I veckan fick Hugo Rosas smaka på en epilator. Foto: FAKSIMIL
Eller?
2 av 4
Eller?. Foto: FAKSIMIL
Daniel Paris vill bekämpa sjuka ideal.
3 av 4
Daniel Paris vill bekämpa sjuka ideal. Foto: PRIVAT
Sköööönt!
4 av 4
Sköööönt!. Foto: FAKSIMIL

Bloggaren och teveprofilen Daniel Paris ska bekämpa skönhetsideal. Hugo Rosas är förste man till rakning.– Tjejer har press på sig hela tiden, killar har ingenting alls, säger Daniel Paris till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fakta

Namn: Daniel Paris

Ålder: 22

Aktuell: Med ett nytt projekt för att bekämpa sjuka ideal bland unga tjejer.

Daniel Paris har initierat ett projekt där tanken är att varje vecka låta killar prova på behandling som tjejer varje dag behöver utstå.

– De kommer få prova på allt, från avancerade saker som skönhetsingrepp till enklare vardagsbestyr som epilering och vaxning, berättar han för Nyheter24.

Syftet är att skapa en debatt för att bekämpa de ideal som råder bland unga tjejer.

– Jag vill skapa en könsneutral debatt om allt detta och omvärdera de sjuka ideal som råder.

 

Rakade Hugo Rosas

I veckan fick toppbloggaren Hugo Rosas prova på att använda en epilator - en mycket smärtsam upplevelse även för macho-Hugo.

– Killar förstår oftast inte hur mycket jobb, tid och smärta som ligger bakom deras utsida. Tjejer har press på sig hela tiden, men killar har ingenting, säger Daniel Paris.

Daniel Paris menar att män oftast räknar med att kvinnor rakar benen och fixar sig in i det sista för att se bra ut - ett krav som unga tjejer oftast ställer upp på.

– Jag har tjejkompisar som innan en utgång börjar fixa sig klockan fyra på eftermiddagen när de ska ut elva på kvällen, berättar han och fortsätter:

– Och killar verkar helt oberörda i debatten kring detta. Det vill jag ändra på.

En aktivitet som är inplanerad är att låta någon prova på det senaste inom bloggvärlden - fettsugning med hjälp av ultraljud.

– Hon som gör dem är fullbokad under lång tid framöver. Det värsta är att det bara är tjejer som bokat in de här behandlingarna. Och det skrämmer mig något så enormt, säger han.

 

Bär ansvar

Han påpekar också att alla offentliga personer - kända skådespelare som bloggare - har ett ansvar.

– Är man en offentlig person så är man en förebild, vare sig man vill det eller inte. Men vissa bloggare kanske inte är redo för ansvaret som föjer med en stor blogg.

– Vissa av tjejerna har varit kända sen de var 13 år, och i den åldern behöver man snarare ha en egen förebild - inte vara en själv.

Men vad är det som är så hemskt med att tjejer fixar sig?

– Problemet är att en stor andel tjejer mår dåligt över det här. Att fixa sig för sin egen skull är inget problem, men att känna sig tvungen, känna stress och press är inte okej. Tyvärr är det väldigt vanligt, avslutar Daniel Paris för Nyheter24.

Hugo Rosas fick prova på att använda en epilator. Se hur det gick i klippet nedanför!

Kommentera
Kopiera länk
Dela