Daniel Paris Afshinnejad.
1 av 2
Daniel Paris Afshinnejad. - Foto: Pascal Engman
Daniel Paris släpper en kokbok!
2 av 2
Daniel Paris släpper en kokbok! - Foto: PRIVAT

Daniel Paris om nya kokboken: Jag fick hjälp av mamma

För ett halvår sedan kunde han inte koka pasta. Nu är han aktuell med en ny kokbok. Daniel Paris ska bli författare.– Det här är det jag är mest stolt över i hela mitt liv, säger han till Nyheter24.


Fem snabba

Vi bestämde oss för att fråga ut den blivande mästerkocken om favoriterna i köket.

Favoritgrönsak?

– Purjolök.

Favoritråvara?

– Är inte det samma sak som grönsak? Men jag gillar scampi. Det låter jättestekigt, men det är fett gott.

Favoritfisk?

– Lax.

Favoritkött?

– Oxfilé.

Förra veckan berättade bloggstjärnan Daniel Paris att han till hösten släpper en kokbok. Nyheten fick ett varmt välkomnande av några, men desto fler hånade den före detta Ung och bortskämd-deltagaren.

– När jag var med i Ung och bortskämd insåg jag att jag hade sålt mig själv alldeles för billigt. Jag hade hållit mig till mode och smink och jag vågade inte ge mig ut på djupare vatten där jag var dålig, säger Daniel Paris till Nyheter24.

– Men när jag provade på att laga mat så insåg jag att jag stärktes som person. Ju mer mat jag lagade, desto mer växte mitt självförtroende.

Vad är din specialitet i köket då?

– Jag har en tendens att ge en Paris touch på klassisk mat, säger Daniel Paris.

Och vad är Paris touch?

– Det får du se. Det är mitt egna lilla stuk.

 

"Supertufft"

Att få chansen att prova sina vingar som författare är Daniel Paris glad för. Han menar att boken är till för att nå ut med ett budskap.

– Man kan göra vad man vill, bara man försöker. Det är inget fel i att våga misslyckas. Maten i sig är symbolisk för mitt liv, säger Daniel Paris.

Och att sätta titeln författare på CV:t är ingenting den blott 22-åriga killen har någonting emot.

– Det känns supertufft. Det här är ett av de största projekten jag har tagit mig an efter Ung och bortskämd. Det här är det jag är mest stolt över i hela mitt liv.

 

Mamma har hjälpt

Även om Daniel Paris försökte klippa navelsträngen till mamma under tiden i Ung och bortskämd är den ännu inte helt ute ur världen. Hans mamma har varit en inspirationskälla i författandet av den nya kokboken.

– Jag har bollat idéer med min mamma, förklarar han.

Men han är också noga med att påpeka att han i grund och botten skrivit alla recepten själv.

– Alla recepten har jag gjort.

 

Wok är favoriten

Boken innehåller mindre än 20 recept, men Daniel Paris har i sin blogg utlovat utfylliga texter i både förord och efterord med skvaller om inspelningarna av Ung och bortskämd, men också detaljer om honom själv och hans liv.

Vad är du bäst på att laga då?

– Hmmm... ehh... Alltså, det finns en wok i min bok som jag typ älskar! Den skulle jag kunna äta varje dag. Jag tycker om asiatisk mat, så wokpannan går varm i mitt hushåll.

Hur intresserad av mat är du egentligen?

– Jag är sjukt intresserad av mat! Jag har alltid tyckt att det har varit kul, men jag har aldrig riktigt känt att jag vill vara den som lagar mat. Men jag tycker att det är viktigt att äta bra mat.

Och vad är bra mat för Daniel Paris?

– Men typ mörkt bröd, grov pasta, couscous och bulgur. Det är sådan mat man får se avtryck av i min bok, säger Daniel Paris till Nyheter24.

/
/
/
/
Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Väskförbud stoppar konserter med picknick

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swifts album: "Stor, sorgsen pop"

"Stor, sorgsen pop, meditativ teater" – bitvis en katarsisk rensning efter ett avgörande uppbrott. Så sammanfattar nyhetsbyrån AP Taylor Swifts nya album “The tortured poets department,” som rymmer i princip alla hennes tidigare musikstilar.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

2 timmar sedan
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.