Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Veckan i tryck

- 03/06/2011, 10:16 -
1 av 3

LEIF R JANSSON / SCANPIX /

2 av 3

Faksimil

3 av 3

Faksimil

Nyheter24:s nöjeschef Pascal Engman sammanfattar veckans stora mediala världshändelser.

 

[+] Aleksandar-Pal Sakala avstängd från Facebook

Aleksandar-Pal Sakala var en flitig Facebook-användare med över 1000 vänner, men plötsligt förvandlades hans virtuella idyll till ett helvete när Facebook av okänd anledning inaktiverade hans konto. Aleksandar-Pal gjorde som vi svenskar brukar göra när vi känner oss kränkta, och Kikki Danielsson så fort hon är uttråkad; ringde kvällspressen, berättade sin story och bifogade en bild på sig själv:

– Jag känner mig kränkt. Först får man möjligheten att använda deras tjänst sedan drar de undan mattan utan anledning. Det är inte okej, förklarade han.

Sedan gjorde han plötsligt gemensam sak med sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, och anklagade vänstern för det brutala dådet.

– Visst har jag vänner på vänsterkanten som skulle kunna anmäla mig, men det är inte så troligt. Visst har jag gjort reklam för mina böcker, men den har jag betalt för. Jag har faktiskt ingen aning. 

 

[-] Yonas Millares – den nye Picasso

Konstfack har fostrat ännu en mästare. Yonas Millares, som denne våldsamt begåvade konstnär av djupaste sort heter, har på eget bevåg och i strid mot svensk lag målat en vit skulptur orange. Därefter har han färgsatt den med prickar. Medan Konstfack rasar och kallar det skadegörelse är det missförstådda geniet själv eld och lågor över sitt tilltag: ”Jag tänkte att det här projektet är fan det bästa jag gjort”, förklarar han.

 

[!] Expressens caffe latte-journalistik

När det blåser i världen känns det tryggt att kunna luta sig mot stora starka Expressen. I veckan tog kvällstidningsbjässen upp kampen mot de hutlösa caffe latte-priserna som nått nya rekordnivåer. Givetvis med den lilla människan i fokus. Signaturen ”Berra 99”, som hittades i tidningens egna kommentarsfält, var upprörd och passade dessutom på att ventilera sin avsky för latten som sådan: "40 kr. för ett glas BLASK, det är ju SJUKT!!!!!”. Fantastisk journalistik.

 

[?] ”Fuck Aina” (Inte Aina på kommunens ekonomikontor)

I Arjeplog härjar en graffiti-marodör som förbryllar hela staden. De mystiska orden ”Fuck Aina” har fått ortens skjutjärnsreporter att gräva i budskapets egentliga innebörd. I artikeln avslöjas det att ”Fuck Aina” inte riktar sig Aina Karlberg på kommunens ekonomikontor, vilket verkar ha varit hypotesen, utan orden är ett fegt och uselt angrepp på ordningsmakten. Vidare redogör arjeplogkonstapeln Martin Lestander att han ”inte tar det personligt” men ändå gärna vill ha tips så att förbrytaren kan gripas. Enligt artikelförfattaren är klotter nämligen olagligt. 

[()] Henrik Larsson blir staty

Fotbollshjälten Henrik Larsson blir staty, och det är uteslutande positivt. Bronsbyster och marmorifierade hyllningar till framstående personer är en bristvara i Sverige.