- Foto: Tobias Hellström.

Sannas helvete efter BB

Sanna Redsäter om chocken då hon insåg att polisen letade efter henne. Nu berättar hon själv om sin tid på flykt.– Det var hemskt, säger hon till Nyheter24.


Förlovade sig i huset

Sanna Redsäter förlovade sig med Rodney da Silva efter några dagar tillsammans i Big Brother-huset. Den 13 mars lämnade hon programmet och paret sågs inte efter det förrän under söndagens final.

– Jag brukar inte ångra saker, men förlovningen var kanske lite onödig. Det var ett oseriöst program med oseriösa händelser, jag hade skitkul hela tiden, säger Sanna om förlovningen.

Några dagar efter att Sanna Redsäter, 23, lämnat Big Brother slog hon upp tidningen och läste att hon eftersöktes av polis.

– Bredvid texten fanns en dåligt maskerad bild. Alla förstod ju att det var jag. När jag såg det blev jag helt paff, ingen hade meddelat mig. Det var hemskt att läsa det i tidningen, säger hon till Nyheter24.

Beskedet kom som en chock för 23-åringen, som några dagar tidigare blivit rikskänd då hon i Big Brother-huset förlovat sig med jämnårige Rodney Da Silva.

Varför hon söktes av polis hade hon till en början ingen aning om - men så småningom började bilden klarna.

– Har man personer i sin omgivning som vill sätta dit en är det inte svårt att få någon på LVM (Lag om vård av missbrukare reds.anm), och därmed också efterlyst. I mitt fall var det en svartsjuk expojkvän bland annat som ville sätta dit mig.

 

Stängde in sig

Tiden som följde blev svår. Sanna isolerade sig, vägrade lämna lägenheten av rädsla att bli gripen. Dagarna i lägenheten var långa och fulla av ensamhet. Hela tiden fruktade hon att bli hittad och bortförd av polis.

– Jag hade nästan ingen kontakt alls med min familj. Eller, väldigt sporadisk i alla fall. Jag var livrädd för att bli instängd i ett halvår.

 

Deltog i finalen

Några dagar före söndagens final ljusnade läget. Det var många tittare som lyfte på ögonbrynen när de såg henne i teve.

– Under finalen frågade alla ”är du inte rädd att polisen ska ta dig?” Men jag visste ju att jag inte gjort någonting.

Några veckor tidigare hade hon drogtestats. Provet var negativt. Enligt Sanna har hon tagit droger en gång tidigare, på en nattklubb i Göteborg för flera år sedan. Då blev hon tagen av polis.

– Jag är narkotikadömd, det stämmer. Jag tog kokain på en nattklubb, vilket var dumt. Ingen ska ta droger, det säger jag till alla unga tjejer jag träffar. Har man personer i sin omgivning som vill sätta dit en är det inte svårt att få någon på LVM och därmed också efterlyst.

Nu vill hon gå vidare med sitt liv.

– Jag vill bara gå runt ute och vara fri, förklarar hon.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett drakskepp rammar Nordiska paviljongen

Anna Books skämt om dottern Vanessas rumpa: "Glöm inte..."

Anna Books dotter Vanessa Toledano har hunnit bli 21 år. Idag jobbar hon i Spanien och är aktiv på sina sociala medier. Och när Vanessa la ut en bild på sin Instagram så reagerade mamma Anna direkt på en detalj...

Salman Rushdie gör dokumentär om attacken

Salman Rushdie och hans fru gör en dokumentärfilm om knivattacken mot honom. Det skriver författaren i sin nya roman "Kniv" som nu ges ut internationellt. Där håller han också tal till sin angripare.

Anneli om de hemliga planerna efter Hotell romantik: "Stort"

1 timme sedan
Det slog gnistor när Anneli Holm träffade Thomas Hynes i andra säsongen av Hotell romantik. Bara sex dagar senare gifte de sig i tv. Nyheter24 har pratat med Anneli, som avslöjar vad som hänt sedan kamerorna slutade filma.

SVT:s blixtändring: Därför nobbades GVFÖ-Torsten

1 timme sedan
Torsten Malmgård trodde inte att han skulle medverka i "Gift vid första ögonkastet" 2024. Men SVT ändrade sig – fem dagar innan bröllopet, rapporterar Expressen.

Fler avhopp från artister inför Eurovision

2 timmar sedan
Dotter och Titiyo sällar sig nu till de artister som hoppat av evenemang i Malmö inför Eurovision Song Contest i maj.