Fader Schulman

- 11/06/2011, 14:45 -
1 av 2

HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

2 av 2

Mats Andersson / SCANPIX /

Från Stureplans nattliga stökigheter till Hammarby sjöstads hänförande idylliska omgivningar. Teveproducenten Calle Schulman har blivit pappa- och är lyckligare än någonsin.

Medieprofilen och bloggaren Calle Schulman har trätt in i en rosaskimrande värld fylld av barnvagnspromenader och purémat. Han har blivit pappa till snart åtta veckor gamla Penny.

– Jag lever ett klichéartat liv numer där allt är underbart! Varenda spya jag får över mig är njutbar. Lite bajs på armbågen är bara härligt.

För inte länge sedan kunde Calles stökiga singelliv kartläggas utefter hans frekventa besök på Spymlan i Humlegården. Där påbörjades hans dekadenta festperiod. Något som så småningom resulterade i fru och barn. Det var nämligen där som han under bar himmel träffade sin fru Anitha, mamma till Penny.

– Jag följde med henne hem redan första kvällen och flyttade aldrig därifrån. Allt föll sig så löjligt naturligt. Anitha blev gravid. Vi fick missfall några gånger och till slut kom Penny.

Vilken lycka! Hur har vardagen förändrats? Hur löser ni bajsblöjor och skrik på nätterna?

– Eftersom jag jobbar heltid blir det Anitha som får ta det mesta av bajset och nätterna tyvärr. Jag är en kväll och helgblöjbytare. Men från januari till mars nästa år är jag pappaledig och då blir det ändring på det. Jag ska vara en riktig superlattepappa. Vi ska gå på babysim, umgås i pappagrupper och jag ska ta alla möjliga kurser som rör barn och barnuppfostran.

Har du förändrats sedan du blev ”pappa Calle”?

– Ja, för det första dricker jag en hundradel av den mängd alkohol jag drack förut. Alkohol smakar liksom inte gott längre. Sen har jag blivit stissigare. Jag undrar hela tiden hur hon mår, om hon har ont i magen och så vidare. Dessutom skiter jag rätt hårt i jobbet just nu. Det hoppas jag går över, säger han och fortsätter:

– Jag har också blivit så överlöjligt jävla snäll. Hon kommer kunna utnyttja det till vadsomhelst. Jag kommer inte kunna neka henne någonting.

Hur förhåller du dig till hennes framtida kärleksrelationer? Kommer du bli en järnrörsfarsa som jagar bort de killar som närmar sig Penny?

– Ja alltså, jag måste ha en bra strategi. För min del gäller det nog att psyka bort killarna. Mitt utseende är liksom inte så skrämmande. Men bara tanken på att någon finnig fjortonåring ska närma sig min dotter och ta henne på mufflan gör mig galen. Jag vet ju själv hur jag var som fjortonåring.

Hur var du då?

– Jag var en snuskig jävel helt enkelt. En sån kille får hon inte träffa!

Har ni planer på att skaffa fler barn?

Det har vi absolut! Vi pratar redan om adoption. Min fru är adopterad från Indien så hon vet vad det innebär. Det skulle kännas härligt att hjälpa någon på det sättet. Då skulle jag dessutom få en chans att vara pappaledig från början.