Måndag 20 Sep
Stockholm

Nu flyr Madeleine till USA

"Jag kommer att återvända till USA och fortsätta arbetet för Childhood", säger hon.
1 av 2
"Jag kommer att återvända till USA och fortsätta arbetet för Childhood", säger hon. Foto: Erhan Güner /SCANPIX
Madeleine flyr till USA - igen, trots kritiken.
2 av 2
Madeleine flyr till USA - igen, trots kritiken. Foto: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX

Att prinsessan Madeleine tillbringat det senaste året i New York har varit kontroversiellt, men det verkar inte ha rört henne ett dugg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter separationen med Jonas Bergström har Madeleine levt sitt liv i skymundan. Hon var till exempel nära att nobba nationaldagsfirandet på Skansen - som traditionsenligt har hållits varje år med kungafamiljen, på grund av sina åtaganden i Philadelphia.

Men nu återvänder prinsessan till USA - igen.

– Jag kommer att återvända till USA och fortsätta arbetet för Childhood. Förutom att vara projekthandläggare så kommer jag att vara delaktig i att utveckla Childhoods varumärke ytterligare i USA, säger hon i en längre intervju med hovet.

"Det är fantastiskt"

I USA kommer prinsessan att arbeta med Childhood och försöka etablera organisationen där. Enligt henne har den nämligen inte en lika stark förankring i utlandet som den har i Sverige, där flera av kungafamiljens medlemmar är aktiva.

– Det är en helt annan sak att komma ut och få träffa barnen som blir hjälpta eller få höra direkt från eldsjälarna som driver projekten. Det är fantastiskt att få höra deras berättelser och lyssna på dem när de berättar om sin vardag, sina motgångar men också om deras många framgångar och framsteg, säger Madeleine.

Vanligt arbete

Trots glamourlivet som Madeleine älskar är livet på kontor någonting som lockar. Hon jobbar nämligen precis som på ett vanligt kontorsjobb.

– Jag kommer in på morgonen, går igenom min mejl, läser rapporter, kommunicerar med projekten eller gör andra arbetsuppgifter som ligger på mitt bord för dagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela