Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ola kastar in handduken - sågas av efterträdaren

Ola Lindholm.
1 av 1

Ola Lindholm.

Claudio Bresciani / SCANPIX

Nöje | 28/06/2011 17:56

Nu lämnar knarkbrottsåtalade Ola Lindholm sitt hjärtebarn Kamratposten.

I fem år har Ola Lindholm varit chefredaktör för barn- och ungdomstidningen Kamratposten. Men i dag lämnar han beskedet att han lämnar sitt uppdrag. Efterträdare blir kritiske Lukas Björkman, tills i dag tillförordnad chefredaktör.

– Jag tycker att det blev olämpligt i och med allt som skrevs, och det är väl lite så Ola har upplevt det, berättar Lukas till Nyheter24.

Samtidigt som han inte vill spekulera i Olas anledningar till att sluta på tidningen är han tämligen säker på att det har ett samband med knarkbrottsåtalet.

– Det vore fånigt att tro att det inte hänger ihop med de skriverier som varit. Jag ser ett klart samband mellan skriverierna och att han har sagt upp sig. Det kan väl de flesta lista ut, säger han och skrattar.

Beslutet fattades under tisdagen. Enligt den nyblivne chefredaktören blev det ohållbart när Ola stod inför så pass grova brottsanklagelser.

– Det var helt och hållet Olas beslut. Han har funderat under sin tjänstledighet, som han varit på sedan i början av maj, säger Lukas Björkman till Nyheter24.

Det var i samband med en fotbollsmatch på Råsunda som barnprofilen testades för narkotika. Testet visade sig vara positivt.

Ola Lindholm tackade för sig med följande mejl via Bonniers internkommunikation

– Efter fem fantastiska, framgångsrika och roliga år med Kamratposten har jag bestämt mig för att tacka ja till nya spännande projekt i livet. Beslutet är helt mitt eget men det är givetvis med blandade känslor jag lämnar en tidning och ett Bonnier Tidskrifter som jag har enormt mycket att tacka för, skrev han.