Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ola Salos mardrömsvecka: "Rösten blir bara sämre"

- 02/07/2011, 22:44 -
Ola Salo har många fans.
1 av 4

Ola Salo har många fans.

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Bandet uppträdde på Peace and Love. Martin Axén till vänster.
2 av 4

Bandet uppträdde på Peace and Love. Martin Axén till vänster.

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Ola Salo.
3 av 4

Ola Salo.

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Ola Salo på Where The Action Is.
4 av 4

Ola Salo på Where The Action Is.

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

The Arks avskedsturné blir allt tuffare för Ola Salo.

På lördagskvällen stod Ola Salo på Gröna Lunds scen och uppträdde tillsammans med The Ark i TV4:s Sommarkrysset. Samtidigt lider han av en obehaglig stämbandsinflammation.

– Det har varit en tuff vecka med tre spelningar och rösten blir bara sämre och sämre, säger rockstjärnan till Nyheter24.

Kvällen blev därför lite av en nervpers för bandet som har en lång sommarturné med slut i september att klara av. För Ola Salo blev det jobbigt att kliva upp på scenen.

– Men utifrån förutsättningarna som inte var de bästa så gick det väldigt bra, säger han.

Kanske berodde det på uppslutningen från fansen.

– Många härliga fans kom hit och stöttade oss. Det var en helt fantastisk uppslutning, säger Martin Axén, gitarrist i bandet.

"Folk gråter"

Med avskedsturnén följer också minnen som bandet samlat på sig. Turnén i sommar blir inte alls som de gamla vanliga spelningarna, menar Ola Salo.

– Man slås ibland av tanken att det här är den sista sommaren som vi står tillsammans på scen som band. Och sen när man ser fansen som ofta gråter är det klart att man blir gripen själv. Tårarna har varit nära för oss flera gånger.