Jim Carrey också.
1 av 8
Jim Carrey också. - Foto: All Over Press
Microsofts grundare - tillika världens rikaste man - Bill Gates har adhd.
2 av 8
Microsofts grundare - tillika världens rikaste man - Bill Gates har adhd. - Foto: Scanpix
Och nu tillhör alltså även Linda Thelenius skaran av kändisar med adhd.
3 av 8
Och nu tillhör alltså även Linda Thelenius skaran av kändisar med adhd. - Foto: Maja Suslin / SCANPIX
Brottarlegenden Frank Andersson, också Let's Dance-vinnare, har adhd.
4 av 8
Brottarlegenden Frank Andersson, också Let's Dance-vinnare, har adhd. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
För några månader sedan gick Petter ut i tidningen Café och berättade om sin diagnos.
5 av 8
För några månader sedan gick Petter ut i tidningen Café och berättade om sin diagnos. - Foto: Scanpix
Andreas Kleerup har adhd. "Har varit fel hela tiden", sa han när han fick reda på det.
6 av 8
Andreas Kleerup har adhd. "Har varit fel hela tiden", sa han när han fick reda på det. - Foto: Jurek Holzer / SvD / SCANPIX
Även Paris Hilton lider av diagnosen.
7 av 8
Även Paris Hilton lider av diagnosen.
Poplegenden Michael Jackson hade även han adhd.
8 av 8
Poplegenden Michael Jackson hade även han adhd. - Foto: AP Photo/Manfred Slezak/Scanpix

"Jag har adhd"

Linda Thelenius, fd Rosing, har gått ut med att hon har adhd. Nu ska hon skriva en bok om hur diagnosen satt prägel på hennes liv.


Vad är adhd?

ADHD står för Attention-Deficit-Hyperactivity Disorder och är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som utmärks av bristande uppmärksamhet och hyperaktivitet.

Det finns tre varianter av ADHD: en som innebär att man har koncentrationssvårigheter och tenderar att vara inobservant på sin omgivning, en som innebär att man är hyperaktiv och impulsiv, och en som innebär att man har båda de tidigare nämnda sorternas svårigheter.

I ett blogginlägg berättar Linda Thelenius om diagnosen och förklarar att hon äntligen fått en förklaring till varför hon känt sig annorlunda.

– Jag har alltid känt att det saknats någonting inombords. Jag har haft svårt att koncentrera mig. Jag har känt mig rastlös och haft inlärningssvårigheter, speciellt när det kommer till att förstå det jag läser, säger hon.

Hon berättar också om hur diagnosen har påverkat hennes förhållandet. Hon avslöjar att hon stundtals hoppat in i förhållanden, farliga för henne själv, på grund av hennes adhd.

– Jag har alltid varit väldigt orädd och impulsivt hoppat på olika projekt. Detta gäller även flertalet förhållanden jag haft, som jag alldeles för sent förstått varit destruktiva och dåliga för mig.

"Det kommer ta ett tag"

Just nu skriver Linda Thelenius på en bok där hon kommer att berätta allt om det tuffa livet - där hon varit ovetande om hennes jobbiga diagnos. Hon kommer också att ge en bakgrund till de olika saker hon gjort i sitt liv.

– Det finns alltid en förklaring eller en historia bakom allt som sker, och i min bok kommer ni få läsa min version. Eftersom jag har adhdkommer det givetvis att ta ett tag, men jag skriver så fort jag kan just nu, och tycker det känns väldigt skönt att kunna rannsaka sig själv på det här viset, skriver hon i sin blogg.

Sällskap av Petter

Linda Thelenius är knappast ensam om sin diagnos. Bland kändisarna har hon sällskap av Petter, Michael Jackson och Bill Gates.

Bläddra vidare i bildspelet ovanför och få reda på fler kändisar med adhd!

/
/
/
/
Senaste nytt

”Sex and the city”-skådisen död – hittades i sitt hem

igår 21:52

Zara Larsson säger ifrån efter ryktet om rumpförstoring: “Varit lite på gymmet”

igår 21:29
Flera följare misstänker att artisten Zara Larsson gjort en BBL, alltså en rumpförstoring. Nu säger Zara Larsson ifrån på sitt TikTok-konto och menar att hon bara varit lite på gymmet.

Vi måste prata om Jens kladdkaka i Bonde söker fru

igår 21:00
I kvällens Bonde söker fru fikar Jens Lundin och brevskrivaren Ida. Och självfallet som den fikatok man är så reagerade man snabbt på en LITEN detalj....

Shannen Doherty: Cancern har spridit sig

igår 17:10
Skådespelaren Shannen Doherty, 52, kommer med ett nytt tungt sjukdomsbesked. Den cancer som hon behandlats för under året har nu spridit sig till skelettet.

Krisande Viaplay säljer tv-serie till konkurrent

igår 15:30
För ett år sedan presenterade Viaplay planerna på en ny kriminalserie med Alexandra Rapaport i huvudrollen. Nu dyker serien upp – hos rivalen SkyShowtime, som köper serien av den krisande strömningstjänsten. Tydligen ska de det, jag har själv fått veta det i dag, säger Alexandra Rapaport till TT.

Efter Niclas Wahlgrens resa – nu flyttar Hans Wahlgren hem till Pernilla

igår 14:56
Pernilla Wahlgren och Christian Bauer är minst sagt gästvänliga – nu har de öppnat upp dörrarna till sitt megahus på Lidingö, där Pernillas pappa Hans Wahlgren gjort sig hemmastadd.