Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bloggresumén: Vecka 27

1 av 1

MONTAGE

Nöje | 09/07/2011 10:19

Varje lördag listar Nyheter24 veckans hetaste snackisar i bloggosfären. Dessutom utnämner vi en bloggare till veckans bästa. Någon får också ta smällen som veckans kalkon. Vem hissas och vem dissas under vecka 27?

Hetaste snackisarna

1. Rhodos, baby!

Rhodos är hett i bloggosfären. På flera sätt.

Som Nyheter24 rapporterade i veckan har Kenza råkat ut för en minst sagt jobbig incident. I sin blogg berättar hon om hur hennes vänner blivit bortrövade av en taxichaufför. Och hjälp från polisen var inte ens någon idé att snacka om. De gick det, men…

"För vad? Ingenting. Ingen-fucking-ting. För att inte bli tagna på allvar. För att bli hånade. För att få höra ”you swedish girls…….heheheheheheh malaka”. VIDRIGT. Jag är så arg att jag vill lämna den här jävla ön."

En märkbart skakad Kenza har sedan dess talat väldigt lite om dramat, trots att det är extremt vanligt att svenska tjejer råkar ut för sådant här. Man kan tycka att – om vi nu ska vara lite allvarliga - bloggarna borde använda sin makt för att just ställa upp och prata om och bli alibin för större samhällsproblem.

Finest-eliten med Rosanna Charles, Daniel Paris och Alexander Erwik verkade dock ha det lite bättre i hettan. Bortsett från Rosannas fylletatuering  ("Jackie" på armen) verkar resan ha flutit på bra. Bättre än vad man kanske hade kunnat önska för bloggskvallrets skull!

2. Micah ropar på hjälp

"Jag är som ett djur som behöver avlivas. Djur avlivas när dom lider. Jag lider. Varför får jag inte dödshjälp?"

Varför gör ingen någonting, skulle Bloggresumén vilja rätta det sista till. För hjälp är nämligen precis vad hon behöver. Den 15-åriga mamman Micah är uppenbart i stort behov av stöd från sin omgivning. Samtidigt agerar hon offentlig person på en ohanterbart sätt för vilken femtonåring som helst – ännu mer när hon är mamma och så labil.

Vart är föräldrarna? Vi saknar dem.

3. Gossips

Tidernas största och bästa skvallerblogg går inte så bra. Att gotta sig i bloggskvaller finns inte riktigt på kartan just nu. Trots utlovade startdatum har Gossips inte riktigt kommit igång ännu, även om vi givits en förklaring om en sjukhusvistelse som drog ut på tiden.

Samtidigt spekulerar man i huruvida det kan vara så att det finns en tvist mellan Gossip Girl och Posh24 – där bloggen ligger. Enligt flera andra skvallerbloggar, men framför allt i kommentarsfält, är det så historien låter.

Endast tiden kan utvisa.

 

Veckans bästa

Alltså, Kenza, även om Bloggresumén tycker att du har blivit en liten minidiva nu på senare tid så tycker vi om dig. Du är snygg, framgångsrik och glad! Succétrailern inför Modelljakten går inte heller att ta miste på – Kenza är här för att stanna.

Samtidigt skickar vi en stor kram för allting som hände i Grekland.

Spana in trailern för Modelljakten där Kenza och Andreas Wijk är med här nedanför!

 

Veckans kalkon

Lady Dahmer blir allt större i bloggosfären och därmed växer hennes ego. För en ovetande om bloggkvinnan bakom presenterar hon sig såhär.

” Jag använder inte shampoo och jag rakar mig inte under armarna. Jag brevväxlar med seriemördare och använder menskopp. Jag provocerar! Inspirerar! En arrogant och kontroversiell FEMINIST! Jag är en häxa med många ansikten och personligheter, narcissistisk grekinna med storhetsvansinne, brinnande passion för Genus och en dragning till det makabra. Jag bloggar om min familj, min vardag, mina tankar, mitt innersta. Jag har en åsikt om allt och är inte rädd att uttrycka den. Jag är en fantastisk person som alla borde träffa!”

Utan att gå in i en allt för djup politisk diskussion begår hon precis alla fel som man kan göra som feminist – tycker Bloggresumén. Hon särskiljer sig allt för mycket från det kvinnliga könet och får sig själv att framstå som någon slags gudinna som är bättre än alla andra. Jämställt? Knappast.

Dessutom är hon för självgod för sitt eget bästa.

Skärpning, vi har redan en Kissie och det räcker gott och väl!