1 av 3
- Foto: http://blog.paf.com/schulmania/
2 av 3
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
3 av 3
- Foto: Mats Andersson / SCANPIX /

Schulman högg huggorm – får mothugg av Skansen-profil

Bloggaren och teveproducenten Calle Schulman högg ihjäl en huggorm. Nu får han mothugg av Skansen-profilen och djurexperten Jonas Wahlström.– Det finns ingen anledning att döda ett fridlyst djur.


Det var i söndags teveproducenten Calle Schulman, 31, i raseri gav sig på och dödade en huggormGotland.

– Högg och högg. Tre gånger. Huvet singlade iväg. Sen klöv jag den jäveln två gånger till. Jag tror till och med att jag skrek under tiden, skrev han på sin blogg efter dråpet.

En läsare påstod sig ha anmält den populäre teveproducenten för illdådet.

– Jag har tydligen blivit anmäld av en läsare. Hur många år "tittar jag på”, skrev Calle Schulman på sin twitter.

Nu kan Nyheter24 lugna den orolige 31-åringen. Det blir inget fängelse för honom, den här gången. Han var i sin fulla rätt att dräpa djuret, eftersom det skedde på hans egen tomt.

– Huggormar är fridlysta, man måste flytta dem. Men det finns ett undantag, nämligen om man får in en huggorm på din tomt och inte klarar av att flytta den så får man döda den, säger Jonas Wahlström, djurexpert på Skansen.

 

Påhittad ormfobi

Calle Schulman agerade ändå fel när han dödade ormen.

– Det är ganska lätt att flytta dem så det finns väl ingen anledning att slå ihjäl ett fridlyst djur, menar Jonas Wahlström.

I blogginlägget ventilerar Calle Schulman sin rädsla och sitt hat mot ormar. Men någon ormfobi ger Wahlström inte mycket för.

– Det är en inlärd rädsla. Ge mig hundra personer så som har ormfobi så ska jag bota 99 av dem på fem minuter. Den hundrade kanske kräver en halvtimme. Vi föds inte med någon ormfobi som psykologer påstår för att tjäna pengar.

Nyheter24 har sökt Calle Schulman.

/
/
/
/
/
Orm
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Fader Schulman
Senaste nytt

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

1 timme sedan

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

1 timme sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

1 timme sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

2 timmar sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

idag 11:51
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

idag 11:45
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.