1 av 2
- Foto: ALL OVER PRESS
2 av 2
- Foto: ALL OVER PRESS

Svenska kändisars märkliga dieter

De svenska kändisarna gör allt för att nå drömkroppen. Nyheter24 har grävt fram de tre märkligaste dieterna.


Barnslig diet och deppig tablett

Barnmat och olika typer av bantningspiller, har den senaste tiden blivit populära som bantningsmetod bland många. 20-åriga bloggerskan Alexandra "Kissie" Nilsson är den som går i spetsen för barnmatstrenden. 

- En burk barnmat innehåller endast 70 kalorier, skriver hon på sin blogg.

Kissie provade tidigare ett receptfritt läkemedel som gjorde henne så deprimerad att hon tvingades att sluta. I en artikel i Aftonbladet beskriver hon hur hon "inte orkade gå upp ur sängen på morgonen och var ledsen hela tiden". Då slutade hon och håller sig nu endast till barnmat.

Äta barnmat har blivit en trend som spridit sig som en löpeld bland bloggare och deras unga läsare. Förhoppningsvis är det bara en fluga. Det ryktas att barnmatstrenden "skapades" av Hollywoodstjärnorna Jennifer Aniston och Renée Zellweger, som berättat att de äter plommonpuré för att hålla sig i form.
 

LCHF - en fet historia

De senaste åren har det varit hett att äta mycket fett och skära ner på kolhydraterna. LCHF är en sådan diet. Det är fritt fram att glufsa i sig feta gräddsåser, smör och kött i mängder. Potatis, ris och vetemjöl är däremot strängt förbjudet.

 

"Våga köpa röd mjölk men varnar för frukt"

Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 21, gick tidigare på LCHF-dieten. Hon skriver på sin blogg att den är bra för viktnedgång, men sämre för att bygga muskler. Hon uppmanar läsare som vill börja med dieten att äta så mycket fett som möjligt och att man inte ska vara rädd för att köpa röd mjölk.

Frukt ska man absolut undvika, eftersom den innehåller socker.

Så här kan en typisk dag med LCHF se ut i matväg: 

Frukost: Stekt ägg, bacon och en stekt tomat (varför tomaten måste vara stekt framgår inte).

Lunch: Omelettpizza. En omelett med smör och basilika.

Mellanmål/Snacks: Ost och skinkrullar med smör på. 

 

Kändisar som lever loppan med ost och grädde, men vägrar pastamage är bloggerskan och Egoboost-skaparen Isabella "Blondinbella" Löwengrip,  21, bloggerskan och programledaren Katrin Zytomierska, 34, skönsjungande dansbandsundret Charlotte Perelli, 37, och bloggerskan och nöjesprofilen Magdalena Graaf, 36.

 

Receptbelagt läkemedel

I den omtalade boken Ego Girl berättar Carolina Gynning hur hon rasade i vikt tack vare bantingspillret Reductil, som är en receptbelagd medicin för kraftigt överviktiga personer. Medicinen, som kan bara skrivas ut av läkare fick Carolina tag på den via en utländsk hemsida, skriver hon vidare i boken.

"Kan ge svåra biverkningar"

Medicinen kan ge svåra biverkningar som högt blodtryck, illamående,  yrsel, huvudvärk och oro, något som inte hindrade Carolina från att använda den. Det finns inga studier på hur medicinen påverkar personer med ett BMI under 30.

- Att vara smal är viktigt för mig, berättar hon i en intervju i Aftonbladet.

- Jag har aldrig förespråkat att det ska regna Reductil ohämmat från himlen! Men däremot har jag sagt att det är konstigt att det ska vara så himla svårt att få det utskrivet av en läkare OM MAN ÄR ÖVERVIKTIG, skriver en upprörd Carolina Gynning i ett blogginlägg om bantningspillret.

Senaste nytt

McCartneys gitarrist död

Hooja och Stenström till "Musikhjälpen"

1 timme sedan
Hooja blir första gäst när "Musikhjälpen" drar i gång på SVT och i Sveriges Radio nästa vecka. Skogsdisco-duons liveframträdande följs under programmets premiärkväll av Cornelia Jakobs, enligt ett pressmeddelande från SR.

Veckans film och serier – Chalamet som Wonka

2 timmar sedan
Hugh Grant som en Oompa Loompa, Bradley Cooper i lösnäsa och historien om hur prins Williams träffade Kate. Det är några av höjdpunkterna på tv och bio. Här är veckans filmer och serier.

Danyel Couet vinner Kockarnas kamp efter rysare – detaljen avgjorde

igår 21:00
Det var under tisdagskvällen som Kockarnas kamp revanschen avgjordes i TV4 och vinnande ur slutstriden gick Danyel Couet. "Det känns helt fantastiskt", sa han efter att hans namn ropats upp av Pär Lernström.

Här är kändisen svenskarna helst får en julhälsning av – håller du med?

igår 18:21
I en undersökning fick personer svara på vem de helst ville ha en julhälsning. Det fanns en svensk kändis som stack ut mer än andra.

Tyla kommer till Sverige i vår

igår 18:10
Den sydafrikanska sångerskan Tyla Seethal – som slagit igenom stort med singeln "Water" – kommer till Sverige, enligt ett pressmeddelande från arrangören Luger.