Onsdag 28 Sep
Stockholm

Kändisbråk vi minns

1 av 7
2 av 7
3 av 7
4 av 7
5 av 7
6 av 7
7 av 7

Blodiga slagsmål, sandlådetjafs, klänningar som ska brännas på bål. De kan allt det där med bråk, kändisarna. Här listar vi några klassiska holmgångar. Lets get ready to rumble.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

 

År 2006: Örjan Ramberg VS Thomas Hanzon

Fighten i korta drag: De båda Dramaten-skådespelarna hamnade i slagsmål en festnatt i Stockholm. Och det blev blodigt.

Våldsamma skrik från hotellrummet

Det var efter en blöt kväll i Stockholm som de båda skådespelarna hamnade i bråk. Tidigare under kvällen hade de båda festat tillsammans för att fortsätta kvällen ett hotell nära Dramaten.

Men det dröjde inte länge innan det  hela spårade ur totalt. Runt 3-tiden på morgonen hörde receptionisten på hotellet "våldsamma skrik" från rummet där de befann sig och polis kom snabbt till platsen.

En redlös Örjan greps, med misstanke om misshandel av Thomas. 

Vem slog egentligen vem?

Men det slutar inte här. Nej. Thomas, som anmälde Örjan för misshandel blev själv anmäld - av Örjan. De hade nämligen helt olika versioner om händelseförloppet. Vem slog vem? Det var nämligen en tredje deltagare med under  festnatten. "Norrmannen" Björn Floberg, också skådespelare, var med var enligt Thomas orsaken till bråket. Men sin anmälan mot Örjan stod han fast vid. Och Floberg gick fri utan misstankar. Han var så pass berusad att han inte kunde förhöras.

Det stod nu bara mellan Örjan och Thomas. Ord stod mot ord.

Men det blev ingen lång fight. Redan en vecka efter slagsmålet stod de på Dramatens scen igen.

– Vi är vänner nu, berättade Örjan till Expressen.

Tänk att det bara behövs ett förlåt ibland.

Segrare:  Björn Floberg. Han fick inte en enda anmälning. Men antagligen en rejäl bakfylla?

 

År 2003: Linda Skugge VS Björn Randelid

Fighten i korta drag: Linda recenserar Björn Ranelids bok. Ranelid blir rasande.

2003 skrev journalisten och författaren Linda Skugge en recension av författaren, livsnjutaren Björn Ranelids bok Kvinnan är det första könet. Hon sågade den vid fotknölarna och hennes recension handlade lika mycket om innehållet i boken som Ranelids yttre.

Han bara satt där med sitt läppglans, stel som en pinne

Hon inledde starkt med att beskriva hennes första möte med Ranelid på en fest. "Han satt där med sitt lockiga hår och hade läppglans, stel som en pinne. Han var renrakad på armarna och var helt brunbränd". Minnet av detta möte speglade hon i hela sin recension. Hon skrev att det enda hon kunde tänka på när hon läste hans bok var läppglanset på Ranelids läppar. Och lockarna. De renrakade armarna. Det brunbrända ansiktet.

Hon högg vidare och undrade vem som skulle vilja läsa boken och varför. De feministiska kapitlen i boken kallade hon för galna.

"Det här är en personlig avrättning"

I flera dagar efter Lindas recension var det sedan tyst. Väldigt tyst. Det var lugnet innan stormen, eller ska vi säga tornadon? För Ranelid gav sig snart in i matchen. Och nu var pajkastningen igång. Han var rasande.

Ranelid hotade att stämma tidningen där artikeln publicerats, för förtal.

I flera medier talade han ut om att han minsann "aldrig har rakat sina armar och aldrig någonsin har använt läppglans" Han kallar Lindas recension för en "personlig avrättning av honom" och menar att den inte var "rättvist skriven".

Linda svarar med samma mynt. Hon säger att Björn minsann har gjort likadant mot Liza Marklund när han sa att en miljon människor kan skriva lika bra som henne. Linda tyckte att det var lika elakt. "Alla mina böcker har handlat om hur jag ser ut och det är på tiden att du lär dig, efter 25 år som författare borde du väl ha fått lite skinn på näsan". Snark. Det går vildare till när dagisbarn kastar sand på varandra.

Debatten pågick ett år. Debattartiklar skrevs, man kramade ur varje droppe som gick för att hålla debatten vid liv. Hur den slutade, ja det vet vi helt ärligt talat inte än idag. Jag tror inte de själva vet det heller.

Segrare: Ingen.

 

Artisten Carola Häggkvist VS Radioprofilen Kjell Eriksson

Fighten i korta drag: Kjell Eriksson var schlager-reporter på Mix Megapol sa i sänding att han skulle vilja "se Carolas klänning brinna i helvetet".

År: 2008

Det var när programledaren berättade om hans möte med Nordman, som också skulle medverka i schlagerfestivalen som han gjorde uttalandet. Han berättade i direktsändning hur han skulle vilja att Nordman använde Carolas klänning i deras framträdande. Ett eldigt sådant. En kvinna skulle nämligen "brännas på bål" Där ville Kjell se Carolas klänning. 

 

-Då kan Carolas klänning få brinna i helvetet sa, han i direktsändning.

Carola, som lyssnade på programmet svarade direkt med att hota med rättsliga åtgärder samt att bojkotta all kontakt med radiokanalen.

Det var schlagertider och pressen på Carola var stor, som precis gått vidare till andra chansen. Och hon uppskattade inte "skämtet". En oerhörd upprörd och kränkt Carola svarade med att hota med att anmäla programmet till granskningsnämden. Hon berättade senare i tidningen Filter hur dåligt hon mådde av uttalandet.

– Jag kände mig mobbad.

Fighten blev kortvarig. Kjell backade direkt och bad om ursäkt.

– Främling är en jättebra låt, berättade han i en intervju med Expressen.

Segrare: Carolas klänning. Den var värd att slåss för och så vitt vi vet är den varken uppeldad, eller i helvetet nu.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.