1 av 3
- Foto: ALL OVER PRESS
2 av 3
- Foto: Janerik Henrikson/Scanpix
3 av 3
- Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Ernst: "Alla älskar mig"

Sveriges mysigaste man - Ernst Kirchsteiger är populärare än någonsin.– Min fru bryr sig inte alls, hon är van vid min popularitet, säger den folkkäre profilen.


Ernst Kirchsteiger

Ernst Kirchsteiger är en svensk inredare och programledare född 1957 i Värmland.

Just nu är han aktuell med den fjärde säsongen av teveprogrammet Sommar med Ernst som sänds på TV4, där de renoverar sommarhus runtom i Sverige.

Han har medverkat i teveprogrammen:

Sommartorpet  (2000-2007)

Nya rum (2004)

Jul med Ernst (2008 - 2010)

Sommar med Ernst (2008 - pågående)

Ernst hade dessuom äran att få vara julvärd på Julaftonskvällen 2004, och har tidigare arbetat som kock i 16 år.
 

Några kända Ernst-citat:

"Det blir som ett vattenfall av ek"

"Här kommer huset att trivas bra. Här kommer jag att trivas bra. Och vad kan det bli då? Jo, bara bra"

"Färgen får det att brumma som en liten humla i mitt bröst"

"Se så vackert stenen tar emot oljan"

Det är ett hektiskt schema som råder när den fjärde säsongen av Sommar med Ernst nu spelas in. Men trots stressiga dagar är Ernst vid gott mod när Nyheter24 får en pratstund med honom.

– Jag jobbar bra under press, och brukar sätta mig i en slags kreativ plats i mig själv och fokusera på det jag gör. Efter ett tag så börjar jag drömma om det jag ska göra och på så sätt får jag nya ideér.

Det var nyfikenheten som fick Ernst att börja att jobba med teve från början. Det var tänkt att det bara skulle vara en säsong, men så blev det alltså inte. Efter tio år i rutan älskar han fortfarande det han gör. Och han är älskad tillbaka.

"Alla älskar mig"

Att han är omåttligt populär - särskilt bland kvinnor är ingenting han sticker under stol med.

– Alla älskar mig. Pensionärer, barn, killar - det är faktiskt allt fler killar som kommer fram till mig nuförtiden och ber om inredningstips.

Men den som tror att Ernsts fru Ulla ska bli svartsjuk för att hennes man dyrkas av tusentals kvinnor har fel.

– Min fru bryr sig inte alls, hon är van vid min popularitet.

Ulf Brunnberg

I sitt program av Sommar i P1 talade skådespelaren Ulf Brunnberg om hur han ser inredning som "feminist-skit" och att han vill se fler program gjorda för män i teve. 

Tycker du att Ulf Brunnberg har rätt, är inredning bara för tjejer?

– Den nya generationen är otroligt intresserad av konst och inredning, det är absolut ingen könsfråga utan en generationsfråga. Att gilla inredning är ju en åsikt och varför skulle inte killar kunna ha en åsikt?

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

1 timme sedan

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

1 timme sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

2 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

3 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

3 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

idag 09:17
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".