1 av 7
- Foto: Robert Henrikson/Svd/Scanpix
2 av 7
- Foto: Privat
3 av 7
- Foto: MONTAGE
4 av 7
- Foto: Gaybloggen.com
5 av 7
6 av 7
- Foto: Dennism.se
7 av 7
- Foto: Privat

Bloggresumén vecka 29

Varje vecka listar Nyheter24 veckans snackisar i bloggosfären. Dessutom utnämner vi också en bloggare till veckans bästa. Någon får också ta smällen som veckans kalkon. Vem hissas och vem dissas vecka 29?


Bloggresumén.

Varje lördag listar en av Sveriges främsta bloggexperter vad det hetaste i bloggosfären varit under veckan som gått. Dessutom får en bloggare en ryggdunk, men någon blir också veckans kalkon.

Du hänger väl med?

1

Micha på familjehem

Den unga mamman och bloggerskan Micha har under veckan varit på semester i Italien. Hon har bloggat flitigt och när hon kom hem till Sverige den 22:a verkade hon glad.

Men i dag står det så här:

"Kevin, jag älskar dig. Förlåt för allt som har hänt, men allt som händer nu är för att allt ska bli bättre, inte för att jag har gjort något fel."

"Jag är på ett familjehem, och polisen har min dator och min mobil så ni vet (till mina kompisar som undrar varför jag inte svarar i mobilen). Vet inte hur länge jag kommer att bo här men jag bloggar mer senare."

 Vad har hänt med dig Micha? Bloggresumén hoppas att du mår bra och att allt ordnar sig.

 

2

Kenza släpper en skiva - men från henne hörs inte ett pip

Under veckan publicerade Kenza ett foto på hennes artistavtal sin blogg. Hon ska alltså släppa en skiva i höst, men i bloggen är det tyst. Väldigt tyst. Hon ger oss inga detaljer, inga ledtrådar, inga kommentarer - ingenting.

Nä, hon åker till Mallorca och solar istället. Kom igen, Kenza, lite mer kan du väl ge oss?

 

3

Amir raderar inlägg om DennisM

Amir skrev ett blogginlägg för att svara på DennisM inlägg om Islam. Inlägget var bara uppe en kort stund innan det raderades. Det ska ha handlat om hur han trackade ner på DennisM, vilket också backades upp av alla kommentarerna.

Amir skrev sedan ett nytt inlägg:

"Förlåt, min blogg ska självklart inte handla om rasister när jag är på semester. Vart bara lite väl upprörd i stundens hetta. Han kommer säkert få fett med stryk (Igen) av massa folk på grund av det han har skrivit. Hoppas han vågar stå upp för det också!"

Veckans bästa

Att en av Sveriges största bloggerskor, Isabella Löwengrip tar sig tid att skriva ett inlägg om hur vi kan hjälpa offren i det drabbade grannlandet, Oslo gillar jag starkt. Isabella ger oss ett nummer till en hjälporganisation, dit man kan skicka pengar för att stödja. Bra, där.

Veckans kalkon

Tidigare i veckan skrev DennisM ett omdiskuterat blogginlägg om Islam.

"Islam är farligt" skrev han på sin blogg.

Han var sedan snabb i svängarna med att säga sig veta vilka gärningsmännen var, direkt efter bombdådet i Oslo.

"I told you so" var rubriken till inlägget:

"Medan vi befinner oss i detta tumultet kan jag inte låta bli att göra en koppling till mina senaste inlägg om religion här i bloggen och hur farligt det kan vara, skrev han"

Han borde lära sig att tänka först och blogga sen, tycker bloggresumén. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!