Onsdag 19 Maj
Stockholm

Joe Laberos nya livsfilosofi: "Carpe Diem"

1 av 2
2 av 2

Idag fyller illusionisten Joe Labero år. Men när magikern nu blir 47 år får ingen hålla tal.– Det drar ner hela festen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Joe Labero

Joe Labero är född 28 juli 1963 i Småland och är illusionist.

Några nedslag i Joe Laberos karriär:

1991 slog han igenom med showen A Magic Night, i Stockholm. Showen blev en publiksucce och visades 657 gånger.  Han turnerade med showen i 4 år både i och utanför Sverige.

1996 var året för hans nya show Mystique som spelades i Australien i 16 månader.

1998 kommer hans nya show Illusions som han spelar i Sverige fram till 2002, de senare åren under namnet The Joe Labero Show.

2002 startade han showen Raphsody in Rock With Magic, tillsammans med pianisten Robert Wells. En show som inkluderade både musik och magi.

2007 var det premiär för den nya showen Invited To Labero som spelades i Stockholm, Göteborg och Malmö fram till 2008.

 

Festprissen och illusionisten Joe Labero, 47, fyller år, men i år tänker han att dra ner lite på tempot.

– Det blir kanske en mindre tillställning i Monaco kanske, inte en så stor grej. Det gäller att ta vara på livet, man vet aldrig vad som händer i världen, säger han till Nyheter24.

Han har dragit ner på sitt festande - men inte på karriären. Illutionisten har nyss kommit hem från Australien där han har uppträtt 200 gånger på ett halvår. Under hösten kommer han att medverka i SVT:s nya satsning Helt Magiskt, som sänds i slutet av september.

Men festandet kommer alltså att gå lugnt till i år. Han nöjer sig med en god middag och några glas champange, sen får det vara bra. Fest och glamourösa tillställningar hör till vardagen, för Joe. Men han har hela tiden sett till att festandet inte har tagit över hans liv, vilket krävs för att komma så långt som han gjort, förklarar han.

Bannlyser tal

Eftersom han är magiker får han ofta frågan om han vill trolla på olika tillställningar, något han ofta säger nej till - om det inte är ett barn som frågar. Då ställer han upp.

Men när han själv ska firas vill han absolut inte att någon håller tal. Det är nämligen det värsta han vet.

- När någon håller tal på en fest är det värsta jag vet. Det drar ner hela stämningen.

Labero, som ofta är ute i svängen säger att han inte alls är någon festprisse. Men några vilda festminnen har han ändå att bjuda på.

– När jag fyllde 40 år så drog jag på rejält. Vi festade tre dagar i Kroatien, där min kompis nyss hade startat en beachklubb. Det roligaste jag vet är att flytta gästerna, att ta dem från en miljö till en annan, det ska vara lika mycket show som fest.

En tuff värld 

Branchen han jobbar i är tuff; man måste jobba otroligt hårt och det blir intensivt - något som Joe säger att man aldrig hade klarat om man inte hade den drivkraft och energi. Och tar det lugnt.

– Det hade inte fungerat att hålla igång så länge som jag gör och samtidigt supa varje kväll. Nu, när man ser vad det är som händer i världen är jag bara glad över att få vakna på morgonen. Man ska aldrig ta livet för givet. Carpe Diem.

Kommentera
Kopiera länk
Dela