1 av 4
- Foto: Ulf Berglund/TV3
2 av 4
- Foto: kissies.se
3 av 4
- Foto: Eero Hannukainen / All Over Press
4 av 4
- Foto: kissies.se

"Kissie måste söka vård"

Kostexperten och hälsocoachen Anna Skipper är oroad över storbloggerskan Alexandra "Kissie" Nilssons avmagrade kropp. – Det är livsfarligt att svälta sig som hon gör, säger Skipper till Nyheter24.


Bloggat om Kissie

"Hur kommer det sig att ingen oroar sig när någon i det lite hippare gardet, säg, Elin Kling, kablar ut bilder på sig själv där hon i stort sett bara består av skinn och ben och en skrynklig tygbit från sin H&M-kollektion?"

Quetzala Blanco om Kissies vikt och varför vi inte bryr oss om de creddiga förebildernas vikt.
 

Konsekvenser av anorexi

- Man får uppehåll i menstruationen

- Problem med mage och ofta förstoppning

- Depressioner

- Koncentrationsproblem

- Sömnsvårigheter

- Blir lättretlig

- Naglarna blir sköra och håret tunt

- Yrsel

- Frusen

Storbloggerskan Alexandra ”Kissie” Nilsson har under flertalet månader givit uttryck för en osund livsstil, med extrem bantning och tidvis självsvält, på sin blogg.

Bland annat berättar hon om sin diet bestående av barnmat, och visar upp bilder på sin avmagrande kropp.

Nu tar kostexperten och hälsocoachen Anna Skipper, känd från bland annat TV3:s Du är vad du äter, bladet från munnen och kritiserar Kissies framtoning.

– Jag känner en djup oro för Kissie och alla flickor som har henne och hennes sjuka ideal som förebild. I hennes inlägg "Tips på HUR du ska äta för att bli smal!" den 16 juni i år  tar hon upp sin syn på ätandet, och jag blir mållös. Det är rent livsfarligt att svälta kroppen på det sätt hon gör, säger Anna Skipper till Nyheter24.

Om Kisse inte inom kort förändrar sitt leverne och lägger om sin kost så kan det få förödande konsekvenser.

– Vitala organ som exempelvis hjärta och hjärna ta skada. I svåra fall kan anorexia nervosa leda till döden. Bilderna på hennes blogg är djupt oroande och jag anser hon genast skall söka professionell vård för anorexi, fortsätter Skipper.

"Kan leda till döden"

Hur mår kroppen när man har bantat sig så smal?

– Man mår oerhört dåligt både mentalt och rent kroppslig. Kontrollbehovet är enormt och man är livrädd för att äta och att gå upp i vikt. Tankarna på mat, motion och att hålla vikten tar överhand och många tror att bara jag går ned några kilon till kommer jag att bli lycklig, förklarar Skipper.

– Anorektiker fångas i en fälla av omöjliga krav, de vill inte dö och de kan inte äta av rädsla för att bli tjocka. Självsvält kan leda till döden om man inte tar emot hjälp.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

2 timmar sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

3 timmar sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.