Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Kissie måste söka vård"

- 28/07/2011, 07:48 -
1 av 4

Ulf Berglund/TV3

2 av 4

kissies.se

3 av 4

Eero Hannukainen / All Over Press

4 av 4

kissies.se

Kostexperten och hälsocoachen Anna Skipper är oroad över storbloggerskan Alexandra "Kissie" Nilssons avmagrade kropp. – Det är livsfarligt att svälta sig som hon gör, säger Skipper till Nyheter24.

Storbloggerskan Alexandra ”Kissie” Nilsson har under flertalet månader givit uttryck för en osund livsstil, med extrem bantning och tidvis självsvält, på sin blogg.

Bland annat berättar hon om sin diet bestående av barnmat, och visar upp bilder på sin avmagrande kropp.

Nu tar kostexperten och hälsocoachen Anna Skipper, känd från bland annat TV3:s Du är vad du äter, bladet från munnen och kritiserar Kissies framtoning.

– Jag känner en djup oro för Kissie och alla flickor som har henne och hennes sjuka ideal som förebild. I hennes inlägg "Tips på HUR du ska äta för att bli smal!" den 16 juni i år  tar hon upp sin syn på ätandet, och jag blir mållös. Det är rent livsfarligt att svälta kroppen på det sätt hon gör, säger Anna Skipper till Nyheter24.

Om Kisse inte inom kort förändrar sitt leverne och lägger om sin kost så kan det få förödande konsekvenser.

– Vitala organ som exempelvis hjärta och hjärna ta skada. I svåra fall kan anorexia nervosa leda till döden. Bilderna på hennes blogg är djupt oroande och jag anser hon genast skall söka professionell vård för anorexi, fortsätter Skipper.

"Kan leda till döden"

Hur mår kroppen när man har bantat sig så smal?

– Man mår oerhört dåligt både mentalt och rent kroppslig. Kontrollbehovet är enormt och man är livrädd för att äta och att gå upp i vikt. Tankarna på mat, motion och att hålla vikten tar överhand och många tror att bara jag går ned några kilon till kommer jag att bli lycklig, förklarar Skipper.

– Anorektiker fångas i en fälla av omöjliga krav, de vill inte dö och de kan inte äta av rädsla för att bli tjocka. Självsvält kan leda till döden om man inte tar emot hjälp.