Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Zinat: "Jag har levt med en missbrukare"

- 29/07/2011, 07:35 -
1 av 2

Karin Grip/svd/Scanpix

2 av 2

Fredrik Sandberg/Scanpix

Komikern och författaren Zinat Pirzadeh är nygift och lyckligare än någonsin förr. Men hennes liv har inte alltid varit lätt. Tidigare levde hon med en man som missbrukade.

Livet som nygift är en dans på rosor för komikern och författaren Zinat Pirzadeh, 44. Den 11 juli i år gifte hon sig äntligen fick sin Knut Berggren, 39. När Nyheter24 pratar med henne är hon upprymd. 

- Jag är så lycklig, säger hon.

I höst väntar både bröllopsresa till Indien och release av hennes bok Fjäril i koppel.

Men livet har inte alltid varit enkelt för Zinat. Hon har gått igenom svåra prövningar, i rollen som flykting och medberoende. Hon har levt i trasiga relationer där hon har upplevt hopplöshet.

När kroppen säger ifrån

Hon vet vad det innebär att leva med en missbrukare.

- Jag har levt med en missbrukare och varit medberoende. Man inser inte själv hur dåligt man har det. Jag har insett att en relation inte bara ska handla om att ge hela tiden, man måste få något tillbaka också. Och när kroppen säger ifrån efter droger och alkohol, då har det gått för långt.

Om hennes nuvarande relation med ex-maken, artisten Thomas Di Leva, har hon inte mycket att säga, förutom att det är överstökat.

- Vi har ingen kontakt idag. Jag har gått vidare.

Tror på kärleken igen

Nu mår Zinat bättre än någonsin. Hon tror på kärleken igen och att det finns någon där ute för alla. Trots att hon är nygift finns det fortfarande tid över för att umgås med väninnorna. De brukar ses några gånger i månaden för att dricka vin, meditera och prata relationer.

- Jag hade ingen aning om att livet kunde vara så fantastiskt som det är tillsammans med Knut. Han är det bästa som har hänt mig, säger hon till Nyheter24.