"Hon är lite för pimpinett", säger han till Nyheter24.
1 av 4
"Hon är lite för pimpinett", säger han till Nyheter24. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX /
Nu går komikern Peter Wahlbeck till attack mot bloggerskan.
2 av 4
Nu går komikern Peter Wahlbeck till attack mot bloggerskan. - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / SCANPIX
Tyra verkar inte ha hittat någon poäng - hon har nämligen lämnat inspelningarna av Sommarspelen.
3 av 4
Tyra verkar inte ha hittat någon poäng - hon har nämligen lämnat inspelningarna av Sommarspelen. - Foto: ALL OVER PRESS
"Vad var poängen egentligen?". Ja, vad var poängen egentligen?
4 av 4
"Vad var poängen egentligen?". Ja, vad var poängen egentligen? - Foto: ALL OVER PRESS

Efter bloddramat - Tyra hoppar av Sommarspelen

Bloggerskan Tyra Sjöstedt har lämnat inspelningarna av Sommarspelen.– När det känns som att man är ett boskap och ska göra vad som helst, då tycker inte jag att det är kul längre.


På fredagen avslutades inspelningarna av Kanal 5:s nya storsatsning Sommarspelen. Men Tyra Sjöstedt, 25, valde att hoppa av programmet i förtid.

– För mig så var den sista grenen helt idiotisk och oförklarlig. Jag älskar att tävla, men när det inte känns som en tävling längre utan som att man är ett boskap och ska göra vad som helst - då tycker inte jag att det är kul längre och då hoppar jag av, skriver hon i sin blogg.

Grenen som fick bägaren att rinna över för Tyras del gick ut på att deltagarna, från tre meters höjd, skulle hoppa ner på ett plakat i vattnet. På plakatet fanns en figur målad och målet i grenen var att forma kroppen likadan som den målade figuren.

Samtidigt var deltagarna tvungna att upprätthålla samma kroppshållning - från plattformen tills magplasket i vattnet.

– Vad var poängen med det egentligen? Vad var tävlingen i det? Det är ju bara för att man ska få ont eller att det ska se kul ut och bli bra teve. Jag gick till produktionschefen och sa till honom att om en enda människa kan förklara varför vi var tvungna att hålla kvar samma pose ned till vattnet så kommer jag vara kvar i tävlingen- men ingen kunde förklara, berättar Tyra Sjöstedt.

Tidigare har Tyra Sjöstedt riktat skarp kritik mot produktionen i sin blogg. I ett av sina inlägg - innan hon hoppade av inspelningen - förklarar hon att hon hetsats till att skada sig i rädsla att framställas som en diva i teve.

– Jag ångrar mig så in i bomben att jag är med i det här.

"Hon är lite för pimpinett"

Peter Wahlbeck, också han tävlande i Sommarspelen, förvånas över Tyra Sjöstedts avhopp. Men samtidigt har han en klar bild av vem den 25-åriga bloggerskan är.

– Det var lite oöveränkt att engagera henne i programmet. Hon är lite för pimpinett för den här typen av lekar. Hon blev lite rädd och ställd, säger han till Nyheter24.

Tyra Sjöstedt skrattar efter Wahlbecks anklagelser. Hon menar dessutom att Peter Wahlbeck gör allting för att få sina "fifteen minutes of fame".

– Vissa människor ställer inte upp på att bli behandlad illa i teve utan sätter gränser, skriver hon.

Tråkigt

Från Kanal 5:s sida är man ledsen över det som inträffat, men påpekar att deltagarna får tillräckliga instruktioner innan de ger sig in i tävlingen.

– Det är tråkigt, men det är tuffa tävlingar och ger man sig in i den här matchen så vet man bäst själv när det är dags att säga stopp, säger Dan Panas, presschef på Kanal 5.

Nyheter24 har varit i kontakt med Tyra Sjöstedt som valt att inte lämna fler kommentarer.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!