Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Minns du skandalerna - Madonna?

- 17/08/2011, 11:50 -
1 av 10

Faksimil/Youtube

2 av 10

Faksimil

3 av 10

All over press

4 av 10

Faksimil

5 av 10

Faksimil/Youtube

6 av 10

All over press

7 av 10

All over press

8 av 10

All over press

9 av 10

App over press

10 av 10

All Over Press

Popdrottningen Madonna fyllde i dagarna 53 år. Nyheter24 säger grattis med att gräva i arkiven, och påminna oss om snackisarna vi minns allra bäst.

I dagarna fyllde popdrottning Madonna 53 år. Hon har dominerat musikbranschen i decennier, har upprört och förvirrat, berört och underhållit - och hon har gjort det med bravur.

Men i bland gör även Guds bästa barn bort sig. Här är några av Madonnas uppmärksammade skandaler.

Sexchockerna

Som ny i branschen under 90-talet ville Madonna snabbt göra sig ett namn. Kort efter att hennes debutplatta släppts sattes en fartfylld debatt igång. Hon gjorde en minnesvärd entré i våra teveapparater, där hon i videon till låten "Justify my love" har sex med både män och kvinnor.

Året var 1991 och kritikerna var chockade. Som om den första sexvideon inte var kontroversiell nog, så kom en uppföljare i form av "Erotica". I video nummer två så har Madonna S&M-sex med en äldre man.Tevebolagen och tittarna tyckte dock inte att Madonnas äventyr var särskilt underhållande, och kort efter att videon publicerats stoppades den på MTV efter klagomål från tusentals upprörda tittare.


Politiken och religionen

Det kom som en chock för många amerikaner när deras favoritartist plötsligt tagit politisk ställning. Madonna var inte längre bara en sexig artist med strutbehå - hon hade åsikter.

Plötsligt gick hon ut och deklarerade sitt stöd för den dåvarande amerikanske presidentkandidaten Barack Obama, samt miljökämpen och politikern Al Gore.

Hon har också varit en av de kändaste anhängarna av den judiska Kabbalah-läran, innan hon lämnade tron till förmån för den katolska Opus dei. Det ryktas också att hon bara dricker "heligt" vatten. 


De unga pojkvännerna

Madonna är en kvinna som har en förkärlek till yngre män. Jesus Luz var den 28 år yngre dj:n som fick popdrottningens hjärta att bulta för några år sedan.

Han var alltså inte bara yngre, han var väldigt mycket yngre. Och varför det har blivit en sådan grej kan man fråga sig, med tanke på den mängd äldre män som dejtar yngre kvinnor.

Hur som helst, grattis på födelsedagen, Madonna!