1 av 8
- Foto: All over press
2 av 8
- Foto: All over press
3 av 8
- Foto: All over press
4 av 8
- Foto: All over press
5 av 8
- Foto: All over press
6 av 8
- Foto: All over press
7 av 8
- Foto: All over press
8 av 8
- Foto: All over press

Ebba von Sydow om Kate Middleton: "Sorgligt smal"

Ebba von Sydow till attack mot skräckbilderna på Kate Middleton.– Fruktansvärt, säger SVT:s Ebba von Sydow.


Vem är Ebba von Sydow

Ebba von Sydow är en svensk journalist som bland annat jobbat på Expressen och som varit chefredaktör för magasinet Veckorevyn. Hon var även programledare för Det kungliga bröllopet på SVT när Kronprinsessan Victoria gifte sig.

I dag jobbar hon för SVT.

Hertiginnan av Cambridge Kate Middleton som i våras gifte sig med prins William blev snabbt populär hos folket. Hennes klädsmak, personlighet och grace har hyllats världen över och lovorden verkar aldrig ta slut - men nu säger Ebba von Sydow ifrån.

I sin blogg, med stort fokus på mode och kungligheter, rasar Ebba mot Kates vikt.

– Det är inte helt lätt att visa bilder på Kate just nu, utan att kommentera hur fruktansvärt smal hon ser ut, skriver Ebba i ett inlägg.

Medan vissa håller med storbloggaren och menar att det är rätt av Ebba att lyfta Kates viktfråga har inlägget även upprört många som hävdar att Kate är naturligt smal.

"Om hon har en ätstörning är det självklart sorgligt men att hon är smal är inte sorgligt tycker jag. Att skriva att hon är sjukligt smal är en förolämpning mot oss som är naturligt smala. Det låter nästan som att du är avundsjuk", kommenterar signaturen Hh.

"Sorgligt smal"

Ebba som inför sina läsare öppet resonerar hurvida hon ska kommenterar Kates vikt på bloggen eller inte avslutar sitt inlägg med sin personliga dom:

– Jag har i ärlighetens rätt svårt att se något annat än en alldeles sorgligt smal tjej.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

De får Dynamostipendiet

Gyllenhaal lovar bättring – kommer till Sverige

1 timme sedan
"Underlig men underhållande". Det var Jake Gyllenhaals betyg på originalversionen av "Road house". Nu axlar han själv Patrick Swayzes roll som ärrad slagskämpe i en ny filmatisering.

Indieartister växer på Spotify

2 timmar sedan
Ungefär hälften av alla pengar som Spotify betalade ut i ersättning under fjolåret genererades av oberoende artister, så kallade independentartister, meddelar musiktjänsten i ett pressmeddelande.

Elinor Torp får Stig Dagerman-pris

igår 19:08
Journalisten och författaren Elinor Torp tilldelas årets Stig Dagerman-pris för att hon "riktar ett obevekligt ljus in i det svenska välfärdssamhällets skuggsida", skriver Älvkarleby kommun i ett pressmeddelande.

Nytt Banksy-verk intill beskuret träd

igår 17:36
En ny väggmålning av den anonyme konstnären Banksy väcker uppmärksamhet i Finsbury Park i London.

Det vill Lotta Lundgren ha på sig när hon begravs: "Bryts ner"

igår 17:04
Att tänka på vad man ska ha på sig när man begravs kanske känns avlägset, men poddaren och tv-profilen Lotta Lundgren vet precis vilka kläder hon ska ha.