Måndag 20 Sep
Stockholm

Patti Smith nervös inför mötet med Mankell

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Patti Smith tar emot Polarpriset i kväll på Konserthuset. Men själv är hon mest nervös för att möta en mycket känd svensk författare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Polarpriset

Patti Smith, är en amerikansk artist, låtskrivare, poet och författare.  1975 kom debutalbumet och sedan följde en rad poesi-samlingar och nu får hon Polarprisrt för sina insatser inom konsten.

Patti Smith, är mest känd för låten Because the night.

Andra vinnare av Polarpriset: Sir Elton John, Paul McCartney, Bruce Springsteen,  Led Zeppelin, Bob Dylan, Björk och Pink Floyd.

STOCKHOLM. Under tisdagskvällen tar den legendariska artisten och poeten Patti Smith, 64 emot Polarpriset. Motiveringen är självklar: "Patti Smith har visat hur mycket hur mycket rock’n’roll det finns i poesi och hur mycket poesi det finns i rock’n’roll. Hon har förändrat hur en generation ser ut, tänker och drömmer" .

Det prestigefyllda priset kommer att lämnas över till Patti Smith av självaste Kungen, på Konserthuset i Stockholm. Senare under kvällen håller artisten en konsert inför en slutsåld arena.

Under sitt Sverigebesök berättar Patti Smith under måndagen hur hon ser fram emot ceremonin och att hon är ett fan av författaren Henning Mankell. Patti skriver nämligen böcker också. Under måndagen var Patti Smith på Nalen i Stockholm där hon pratade varmt om den svenske författaren och säger att hon är nervös över att få möta honom.

Priset har funnits sedan 1992 och det kommer att vara fullt hus. Alla biljetter är redan slutsålda till ceremonin. De andra som får ta emot priset är stråkkvartetten Kronos Quartet.

Se sändningen LIVE från Polarpriset här

Kommentera
Kopiera länk
Dela