Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Plura får fängelse för kokain

1 av 3

NIKLAS LARSSON / SCANPIX

2 av 3

Niklas Larsson / SCANPIX

Plura Jonsson gick från att vara musiker till bloggare.
3 av 3

Plura Jonsson gick från att vara musiker till bloggare.

Claudio Bresciani/Scanpix

Nöje | 30/08/2011 11:45

Hovrätten avslår Eldkvarn-sångarens överklagan.

I mars 2010 greps Eldkvarns sångare Plura Jonsson, 60, av fyra civilklädda poliser, utanför restaurang Kometen vid Avenyn i Göteborg.
I sin byxficka hade Plura Jonsson flera gram kokain, som han hade köpt av en man på gatan.
För polisen erkände Plura Jonsson direkt att han köpt kokain. I fickan hade han 3,36 gram fördelat i fyra olika kuvert. Tidigare under kvällen hade han även gett bort 1 gram kokain till en vän.
Plura har i en intervju med Expressen hävdat att det hela var "en fyllegrej".

I september 2010 dömdes Plura till tre månader bakom lås och bom. I november beslöt sig Plura för att överklaga domen, och yrkade på samhällstjänst. Men förgäves. Nu har Plura fått sitt straff. Under tisdagen dömde Svea hovrätt Eldkvarns sångare Plura Jonsson till tre månader i fängelse.

Plura, som även gjort succé med matlagningsprogrammet Pluras kök, anser att hans straff är på tok för hårt.

– Sverige är lite Iran när det kommer till knark. Hade det här hänt i England vore det ingenting. Men varje land har sina tabun. I England är otrohet och sex den stora grejen. Så jag har kommit fram till att jag borde ha varit otrogen i stället. Jag ska vara det nästa gång jag kommer till Göteborg. Jag tycker att mitt straff är för hårt, sade Plura i en intervju av journalisten Tomas Andersson Wij till tidningen Café tidigare i år.


VIDEO: Filip och Fredrik intervjuar Plura efter rättegången i Breaking News