Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vincent Pontare: "Jag är för spretig"

- 31/08/2011, 08:09 -
1 av 4

Magnus Oliviera

2 av 4

Magnus Oliviera

3 av 4

Nina Torsede/Kamerareportage

4 av 4

EEROBILD / All Over Press

Musikern berättar om sitt nya album, om de galna Roger Pontare-fansen och hur det står till mellan honom och Agnes Carlsson.

STOCKHOLM. Vincent Pontares nya album ”Godspeed” ska följa upp succédebuten med ”Lucky Thirteen”. Den här gången kan vi räkna med betydligt större fokus på det ljuva 70-talet.

– Det finns lite fler stålsträngade akustiska gitarrer, fler fina körer och lite mer 70-tal helt enkelt. Och så finns det en form utav hippiekänsla i vissa av låtarna. Några lite rockigare låtar också, berättar Vincent för Nyheter24.

Det känns som att låtarna du gör skiljer sig rätt mycket från varandra?

– Ja, det är väl det som är mitt problem. Jag har svårt att göra någon konceptskiva med en röd tråd. Jag har fått börja acceptera att jag alltid är för spretig i min musik. Den röda tråden blir min röst och mitt melodispråk, och det tror jag att man känner igen från förra plattan.

Efter de gigantiska framgångarna med ”Lucky Thirteen” har Vincent Pontare tagit ett stort kliv ut i hetluften. Men branschen är inte särskilt ny för Vincent som är son till poplegenden Roger Pontare.

– Jag tror att jag inspireras mer av honom än vad jag vet. Men så långt jag kan minnas har jag alltid haft musiken runt mig, och det är ju tack vare honom. Och när man som barn ser sin pappa på scen så är det klart att det påverkar.

”Folk har ingen fingertoppskänsla”

När Nyheter24 träffar Vincent Pontare i hans studio på Södermalm berättar han om hur det var att växa upp med en känd pappa och hur han redan vid barnsben fick lära sig att privatliv och karriär är två skilda saker.

– Hur många gånger som helst när man sitter på en restaurang med familjen har folk kommit fram och vill ta kort och hela den grejen. Och de har ingen som helst fingertoppskänsla! Jag skulle aldrig hålla på så där, men det handlar väl om vad man har för respekt mot sina medmänniskor.

Upplevelserna har präglat Vincent Pontare under hans egna karriär. När hans förhållande med nuvarande flickvännen Agnes Carlsson avslöjades var det ett gemensamt beslut att ligga lågt.

– Vi vill inte flacka ut vårt förhållande i media. I min värld hör inte de sakerna ihop, berättar Vincent Pontare.

Vincent fixar tvätten

Att både Agnes Carlsson och Vincent Pontare sysslar med musik på professionell nivå underlättar, menar Vincent.

– Så är det verkligen. Det är en sak som är extremt bra. Det finns och en förståelse och en acceptens för att man är borta och har sena nätter. När Agnes är borta vet hon att jag fixar tvätten och vice versa, det är skönt.