Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

De har chans att vinna Rockbjörnen i kväll

1 av 5

All over press

2 av 5

All over press

3 av 5

All over press

4 av 5

All over press

5 av 5

All over press

Nöje | 31/08/2011 16:07

Fansen har gjort sina röster hörda. I kväll tävlar finalisterna i årets Rockbjörn om det prestigefyllda priset.

I kväll är alla välkomna att se de nominerade och vinnarna på Rockbjörnen Live som hålls på Gröna Lund.

Över en miljon har röstat i årets upplaga och i kategorin "Årets Kvinnliga liveartist" slåss stora namn som Robyn, Veronica Maggio, Lykke Li, och Tove Styrke om titeln. Även i den manliga motsvarigheten till kategorin är konkurrensen hård mellan uppskattade artister som Eric Saade, Ulrik Munther, Håkan Hellström och de forna Idol-deltagarna Ola och Danny Saucedo.

Andra välkända namn som är nominerade är bland annat Eric Amarillo som tävlar mot Daniel Adams-Ray i kategorin "Årets Genombrott".

Årets svenska låt kan bland annat tilldelas In Flames - Deliver us eller Maggios sommardänga "Jag kommer". I den internationella kategorin för samma pris finns namn som Lady Gaga, Adele och Chris Medina.

Följ galan live

Underhållningen på scen står bland annat Salem Al Fakir, Magnus Carlson och Ulrik Munther för. För de som inte har möjlighet att ta sig till nöjesfältet sänds hela kalaset på Kanal5.