Tisdag 7 Dec
Stockholm

Blondinbella utsatt för stalkerattack

1 av 2
2 av 2

Isabella "Blondinbella" Löwengrip har upprepade gånger märkt att någon kikat in i hennes brevinkast."Isnar i magen varje gång. Vad göra?", skriver hon på Twitter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Stalkning

Stalkning är att tvångsmässigt smyga på eller förfölja en annan person. Det kan handla om en psykiskt störd person som förföljer en känd person eller en person i sin umgängeskrets. Det kan också röra sig om att kontakta en person i sådan omfattning via telefon, brev eller e-post att det uppfattas som jobbigt för den som blir utsatt för behandlingen.

Enligt Brottsförebyggande rådet har mer än en halv miljon människor mellan 18-79 år i Sverige någon gång blivit utsatta för stalking.

Källa: Wikipedia

Kända kändisstalkers

Ibland blir de som utsätter kändisar för förföljelse själva kändisar. Det kan tyckas vara tragiskt, men vissa bygger en hel karriär kring det.

Diana Napolis har förföljt både Steven Spielberg och Jennifer Love Hewitt. Den sistnämnda kände hon sig mordhotad av då hon ansåg att Hewitt försökte kontrollera hennes hjärna.

Zack Sinclair förföljde Mel Gibson. Han skickade hundratals brev och dök till och med upp vid stjärnans hus flera gånger.

Maksim Myaskovskiy förärade Hilary Duff sin närvaro genom att - via Hilarys mamma - köpa vapen och visa upp för att fånga Hilarys intresse.

Den kända bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip och hennes städhjälp har båda noterat att någon varit utanför hennes dörr.

"Nu har både jag och min städhjälp märkt att någon tittar in i mitt brevinkast upprepade gånger. Isnar i magen varje gång. Vad göra?", skriver Löwengrip på sin twitter.

Det är inte första gången Blondinbella blivit utsatt för brott. Hon har tidigare blivit attackerad med en flådd mink av några djurrättsaktivister som retat sig på hennes pälskläder. Och under en semesterresa i Italien blev hon utsatt för ett övergrepp på en nattklubb. Då skrev hon så här på sin blogg:

”Att vara ute på klubb bland italienare utan att ha manligt sällskap med sig är väldigt farligt och jag hade riktigt otur..."

"Jag mår inte speciellt bra efter övergreppet, därför bokade mina föräldrar en resa hem imorgon. Jag har gråtit, känt skam, äcklad men nu är jag mest arg".

Löwengrip har även blivit hotad flera gånger på sin blogg och berättat att hon är trött på att ständigt behöva vara rädd.

"Det tråkiga är att jag blir rädd och har svårt att vara själv", skrev hon då på sin blogg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela