Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

AnaGina mordhotas: Jag är inte rädd

- 07/09/2011, 09:01 -
1 av 3

2 av 3

Lars Pehrson / SCANPIX

3 av 3

Yvonne Åsell / SvD / SCANPIX

Den populära programledaren Gina Dirawi, 20, har mottagit mordhot.

Programledaren Gina Dirawi, 20, är i höst aktuell med programmet The fabulous life of Ana Gina. I den nya talkshowen träffar Ana Gina kändisar som Johannes Brost, Wiz Kahlifa, James Blunt och Blondinbella.

Gina, som tidigare hade web-tv programmet The AnaGina Show, har gjort sin råa intervjustil till sitt signum – något som sticker i ögonen på många.

Gina Dirawi, har precis som chefredaktören Margret Atladottir, entrerenören Isabella "Blondinbella" Löwengrip och bloggerskan Tyra Sjöstedt, fått mottaga otäcka mordhot.

– Jag får mordhot och kallas slampa och hora. Men det är som det är. Jag är inte rädd. Dör man så dör man, säger Gina till tidningen Aftonbladet.

Blondinbella knäcktes av hoten

Det var bara för några veckor sedan som Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 20, fick ett minst sagt obehagligt hotbrev till sin privata adress. Där beskrevs i detalj hur hon skulle våldtas och styckas.

– Jag är livrädd hela tiden. När jag kommer in i mitt trapphus varje dag är jag rädd, sade Isabella Löwengrip till Nyheter24 då.

För två dagar sedan blev Isabella tvungen att uppsöka sjukhusvård. Hoten hade tärt på krafterna.

– Jag blev dålig och fick åka in till sjukhus och ta några prover. I helhet så handlar det om att jag har sovit dåligt väldigt länge på grund av rädslan efter de hot jag har fått utstå den senaste perioden. Att inte sova på ett bra tag på grund av att man är rädd, är otroligt stressande för kropp och psyke, skrev Isabella i sin blogg.

"Ta er en rejäl funderare"

Många framstående medieprofiler får dagligen motta hot. Näthatet har exploderat, men polisen är i stort sett handlingsförlamad.

Enligt Kjell Lindgren, presstalesman för polismyndigheten i Stockholms län, bör man tänka på hur man exponerar sig i sociala medier. Att inte fundera innan man publicerar en text kan ge allvarliga konsekvenser.

– De borde ta sig en rejäl funderare innan de exponerar sig som de gör på Internet, sade Kjell Lindgren till Nyheter24 i augusti 2011.

"Jobba med oss istället"
Polisens uttalande fick chefredaktören Margret Atladottir att reagera.

– Snälla polisen, jobba MED oss istället för att be oss ta en funderare. För jag funderar och funderar. Och kan inte komma fram till något annat än att allt som har hänt mig beror på vilket kön jag har, skriver Atladottir i sin blogg.