- Foto: Twitter: @MarcusBirro

Fred mellan bråkstakarna Birro och Schulman

Författarkollegorna Marcus Birro och Alex Schulman har - efter bråk och ständiga påhopp - nått en försoning.


"Ogillar skarpt hans person"

Droppen som fick bägaren att rinna över för Marcus Birro var Alex Schulmans blogginlägg den 4 juni år 2009:

"Marcus Birro har sagt att han hatar alla människor som inte står upp för något. Den han pratar om, möjligen utan att veta om det, är han själv. Och för detta har jag kommit att skarpt ogilla hans person."

Efter år av bråk och ständiga påhopp tycks författarkollegorna Marcus Birro och Alex Schulman ha grävt ner stridsyxan och försonats - i webbteveshowen Schulman Show, där Marcus Birro under onsdagen var gäst.

Författarnas stridigheter har pågått under en längre tid, och nådde sin kulmen år 2009. Efter vad Birro då påstod var upprepad terror från kollegan Schulman tog han ett demonstrativt blogguppehåll.

– De har gång på gång, blogg efter blogg, bildserie efter bildserie, hånat och förföljt mig och min familj, skrev Birro då om bröderna Schulman i ett öppet brev till Östgöta Correspondenten.

"Är en blödig jävel"

På sin blogg skrev Birro även några avslutande ord - innan han dramatiskt lämnade bloggscenen.

– Jag orkar inte längre. Jag har inte tid. De fungerar inte. Jag är verkligen ledsen över att jag är en sådan blödig jävel.

Anledingen till bråket var Schulmans humorsajt 1000 apor - som upprepade gånger publicerade parodier på Birros alster, samt uppdiktade chattar där en fejkad Birro skrev att hans mamma var "spritluder", och där han svarade på frågor om snoppstorlek.

Men nu ser det alltså ut som att författarna har lyckats nå en försoning.

Glad att jag antog inbjudan till Schulman Show. Försoning är bra grejer, skriver Birro på sin Twitter.

Jag fick en utsträckt hand och jag tog den, fortsätter han, och länkar till en bild tillsammans med bröderna Schulman.

"Tyst försoning"

Från Alex Schulmans håll kan man, i skrivande stund, varken se eller höra någon reaktion från dagens möte. Brodern Calle Schulman tycks vara desto mer öppen med sina tankar efter träffen, och skriver - även han på sin Twitter - att:

Träffar @MarcusBirro på inspelning. Tyst försoning. Man orkar inte hålla på och hålla på längre. Bra.

Senare uppdaterar han även att läget tycks vara under kontroll.

Allt flyter. Alla blir äldre.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

2 timmar sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

idag 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...