1 av 3
- Foto: All Over Press
2 av 3
- Foto: All over press
3 av 3
- Foto: All Over Press

50 Cent spolar kröken i Sandviken

"Positivt att han visar att man kan vara hip hop-artist utan att använda droger".


50 Cents spelning i Sandviken

Göransson Arena är en gigantisk inomhusarena med plats för ca 10 000 personer och en yta tre gånger större än Globens. 50 Cents spelning äger rum på Göranssons Arena den 28 oktober.

En vanlig biljett till konserten kostar 440 kronor, medan VIP-biljetterna ligger på mellan 640 och 1140 kornor.

SANDVIKEN. 50 Cent, som är aktuell med spelning i Sverige, spolar kröken när han besöker Sandviken i Gävleborgs län. Det framgår efter att hans kravlista för spelningen offentliggjorts.

50 Cent började som tolvåring att sälja droger under 1980-talets crackepidemi i USA, men lämnade sedan knarkhandeln för att satsa på musiken, något som har gjort honom till en av världens främste rappare.

När han nu är aktuell för en exklusiv spelning i Sandviken har 50 Cent i sin långa kravlista tagit bort alkoholen helt, och satsar i stället på vitaminvatten för att samla kraft till spelningen.

25 pizzor på kravlistan

Kravlistan från 50 Cents spelning är enligt GD.se, som tagit del av kravlistan, följande:

En skottsäker bil för artisten, två beväpnade poliser för eskort från flygplats till hotell till arena till flygplats, gym på hotellet, 25 pizzor till crew efter showen, middag: filé mignon (well done), kycklingbröst, kokt broccoli, sparris, ångade grönsaker, bakad potatis, fullkornspasta med tomatsås på sidan, sallad och två skålar med råris.

Men 50 Cent skippar alkoholen på kravlistan och nu hoppas Ungdomens Nykterhetsrörelse att det kommer leda till att ungdomar får sig en tankeställare och gör som 50 Cent och spolar kröken.

- Vi får hoppas på en 50 Cent-hype. Det är positivt att han visar att man kan vara hip hop-artist utan att använda droger. Det är ett statement från honom att man inte behöver supa, säger Vidar Aronsson, ordförande för NRF.

Tillbaka i Sverige efter fem år

50 Cent är femfaldig Grammy-vinnare och valde oväntat Göransson Arena i Sandviken som sin enda spelning i Sverige den 28 oktober. Det har gått fyra år sedan Curtis Jackson, mer känd som 50 Cent, var på besök i Sverige.

Förra året blev många svenska fans besvikna när han och hans enorma entourage valde att uppträda i alla nordiska länder utom just i Sverige, men i höst bli det annorlunda. Konserten i Sandviken blir 50 Cents enda på svensk mark, och det utlovas såväl gamla klassiker som exklusiva låtar från kommande samarbeten.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera en världsartist som 50 Cent i Sandviken. Att 50 Cent väljer Göransson Arena och Sandviken som en av två spelplatser under sitt stopp i Europa är naturligtvis glädjande och hedrande, säger Fredrik Granting, vd för arenabolaget i ett pressmeddelande.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!